Ανανέωση για την σειρά PEN της Olympus. Υποδεχτείτε τις E-PL5 και E-PM2.


Ανανέωση για την σειρά PEN της Olympus.  Υποδεχτείτε τις E-PL5 και E-PM2.

Η Olympus είναι η πρώτη φωτογραφική εταιρεία που παρουσίασε την πρόταση της στην κατηγορία των mirrorless με την κυκλοφορία της θρυλικής PEN σε ψηφιακή έκδοση (στην ουσία ευθύνεται για την δημιουργία της κατηγορίας αυτής).  Εκ τότε έχει περάσει πολύς καιρός και έχουν παρουσιαστεί μηχανές χωρίς καθρέπτη από το σύνολο των φωτογραφικών εταιρειών (τελευταία η Canon μας παρουσίασε την M).  Χτες η ιαπωνική εταιρεία ανανέωσε τον στόλο των PEN μηχανών της, παρουσιάζοντας τις νέες E-PL5 και E-PM2!  Οι δύο μηχανές διαφέρουν ουσιαστικά στο μέγεθος και στην οθόνη!  Ας δούμε όμως τι κοινό μοιράζονται.
Ξεκινώντας ο αισθητήρας είναι μεγέθους Four Thirds (17.3 x 13 mm), τεχνολογίας CMOS στα 16.1 megapixels και ο επεξεργαστής εικόνας, TruePic VI, ίδιος με τον επεξεργαστή που φοράει η OM-D E-M5!  Μπορούμε να ρυθμίσουμε το ISO από 100 μέχρι 12800 έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε το διαθέσιμο φως στην σκηνή μας και να καταγράψουμε 8 καρέ το δευτερόλεπτο, ταχύτητα που μας επιτρέπει να παγώσουμε και το πιο γρήγορο αντικείμενο!  Στην εστίαση η Olympus έχει βελτιώσει την αυτόματη λειτουργία της και σε συνδυασμό με την τεχνολογία Touch AF Shutter μπορούμε μέσω της οθόνης αφής να εστιάσουμε γρήγορα και με ακρίβεια.  Οι δύο μηχανές στην ουσία δανείζονται την τεχνολογία εστίασης της OM-D E-M5!  Στο video μπορούμε να καταγράψουμε Full HD 1920×1080 στα 30 fps!  Στην οθόνη οι δύο μηχανές είναι εξοπλισμένες με οθόνη αφής 3″ και ανάλυσης 460,000 dots η οποία έχει ειδική επίστρωση Anti-Finger Print για λιγότερες δαχτυλιές!  Η E-PL5 ειδικά, έχει οθόνη που γυρνάει μέχρι 170 μοίρες για να μπορούμε να βγάλουμε αυτο-πορτραίτα πιο εύκολα, ενώ η  οθόνη της E-PM2 είναι σταθερή στην θέση της (αυτή είναι και η μοναδική διαφορά τους εκτός από το μέγεθος τους).   Και οι δύο μηχανές έχουν πολλά φίλτρα για να μπορέσουμε να επεξεργαστούμε δημιουργικά τις φωτογραφίες μας.  Η νέα προσθήκη στα ήδη υπάρχοντα Diorama, Pop Art, Soft Focus, Pale & Light Color, Light Tone, Grainy Film, Pin Hole, Cross Process, Gentle Sepia, Key Line και Dramatic Tone είναι το φίλτρο Water Color!  Επίσης έχουμε την δυνατότητα για να επεξεργαστούμε τα RAW αρχεία μας μέσα στη μηχανή με πολλές επιλογές.  Οι δύο μηχανές υποστηρίζουν EyeFi κάρτες μνήμης, όπως την Toshiba FlashAir  SDHC, έτσι ώστε με την βοήθεια της εφαρμογής, OLYMPUS Image Share, που βγαίνει για iOS και για Android να μπορούμε να κάνουμε ασύρματη μετάδοση των εικόνων μας.
Οι E-PL5 και E-PM2 αναμένονται στα καταστήματα από τον Οκτώβριο και μετά.  Σαν σώμα μόνο, θα κοστίζουν γύρω στα 650,00€ και 550,00€ αντίστοιχα.  Σε κιτ με τον φακό M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm II R f3.5/5.6 οι τιμές τους θα είναι αντίστοιχα στα 700,00€ και 600,00€.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!