Η Nikon κυκλοφορεί νέο firmware για τις D4, D800!


Η Nikon κυκλοφορεί νέο firmware για τις D4, D800!

H Nikon έθεσε σήμερα στην διάθεση των πελατών της τα νέα firmware για τις D4 και D800/E, με ποιο σημαντικό από τα προβλήματα που λύνει το προσωρινό πάγωμα λειτουργίας της μηχανής!
Πρώτο το firmware 1.01 για την D4 το οποίο λύνει τα εξής προβλήματα:

  • Κατά τη λήψη φωτογραφίας ενώ προβάλλονταν ήδη υπάρχουσες φωτογραφίες σε λειτουργία αναπαραγωγής, η οθόνη έσβηνε, η λάμπα πρόσβασης κάρτας μνήμης παράμενε σταθερά αναμμένη ενώ, σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, η φωτογραφική μηχανή έπαυε να ανταποκρίνεται. Αυτό το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.
  • Κατά τη χρήση των λειτουργιών δικτύου με ενεργοποιημένες ορισμένες ρυθμίσεις, παρότι στη ρύθμιση Network (Δίκτυο)>Send file as (Αποστολή αρχείου ως) είχε οριστεί η επιλογή JPEG only (Μόνο JPEG), μεταφέρονταν και οι εικόνες RAW. Αυτό το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.
  • Όταν οριζόταν μια επιλογή για χρήση του κύριου επιλογέα εντολών στην Προσαρμοσμένη ρύθμιση f15: Zoom απεικόνισης και γινόταν μεγέθυνση ή σμίκρυνση μιας εικόνας με αναπαραγωγή όπου είχαν εφαρμοστεί ορισμένες ρυθμίσεις, μερικές φορές άλλαζαν οι ρυθμίσεις ταχύτητας κλείστρου, διαφράγματος και αντιστάθμισης έκθεσης. Το πρόβλημα αυτό έχει αποκατασταθεί.

Τοfirmware 1.01 για την D800/E  λύνει τα εξής προβλήματα:

  • ατά τη λήψη φωτογραφίας ενώ προβάλλονταν ήδη υπάρχουσες φωτογραφίες σε λειτουργία αναπαραγωγής, η οθόνη έσβηνε, η λάμπα πρόσβασης κάρτας μνήμης παράμενε σταθερά αναμμένη ενώ, σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, η φωτογραφική μηχανή έπαυε να ανταποκρίνεται. Αυτό το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.
  • Κατά τη χρήση του Ασύρματου πομπού WT-4 με ενεργοποιημένες ορισμένες ρυθμίσεις, παρότι στη ρύθμιση Wireless transmitter (Ασύρματος πομπός)>Transfer settings (Ρυθμίσεις μεταφοράς)>Send file as (Αποστολή αρχείου ως) είχε οριστεί η επιλογή JPEG only (Μόνο JPEG), μεταφέρονταν και οι εικόνες RAW. Αυτό το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.
  • Ορισμένες φορές εμφανιζόταν μια σκούρα σκιά στο κάτω μέρος εικόνων που είχαν ληφθεί με τη επιλογή Ενεργό D-Lighting ορισμένη σε οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση εκτός από Απενεργοποίηση και την επιλογή Image area (Περιοχή εικόνας) ορισμένη στη ρύθμιση 5:4 (30×24). Αυτό το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Για την D800 πατήστε εδώ και για την D800E εδώ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Comments are closed here

Subscribe to our newsletter!