Η Nikon D800 πάει Hollywood!


Η Nikon D800 πάει Hollywood!

Η Nikon USA ανακοίνωσε ότι η Nikon  D800 χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα των δημοφιλών σειρών “Wilfred” και “Dexter” από τα τηλεοπτικά δίκτυα FX και Showtime.  Η ιαπωνική εταιρεία θεωρεί το γεγονός αυτό ως σημαντικό βήμα για την εδραίωση της μηχανής σε ένα άλλο επίπεδο, αυτό των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών.  Ο Randall Einhorn, σκηνοθέτης του Wilfred, χρησιμοποίησε αποκλειστικά και μόνο την D800 και τους φακούς της Nikon για το δεύτερο μέρος της σαιζόν της σειράς.  Για να μπορέσει να έχει καλύτερα αποτελέσματα τοποθέτησε τις μηχανές του στο σύστημα  Cinoflex Camera System ενώ έμεινε εντυπωσιασμένος από την μηχανή και τις δυνατότητες της.    Η παραγωγή του Dexter χρησιμοποίησε την D800, σε συνδυασμό με της κάμερες που ήδη είχε στην διάθεση της.  Τοποθετώντας την μηχανή στο σύστημα της εταιρείας ARRI κατάφερε να πετύχει αρμονικό ταίριασμα του διαφορετικού υλικού.  Το γεγονός αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα αφού η μέχρι τώρα κυριαρχία της Canon με την 5D Mark II πλέον αμφισβητείται ανοιχτά.  Αναμένεται να είναι σκληρός ο πόλεμος των δύο εταιρειών στο μέλλον.  Η επίσημη ανακοίνωση εδώ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

ARRI Nikon D800
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!