Τελικά τι κουβαλάμε μαζί μας στις διακοπές για να βγάζουμε τις φωτογραφίες μας?


Τελικά τι κουβαλάμε μαζί μας στις διακοπές για να βγάζουμε τις φωτογραφίες μας?

Η μεγάλη ψηφοφορία του PTTL για το καλοκαίρι τελείωσε.  Η περίοδος των διακοπών είναι μία πολύ σημαντική περίοδος μέσα στο έτος για κάθε ένα από εμάς.  Κατά την διάρκεια της χαλαρώνουμε, ξεκουραζόμαστε από την καθημερινότητα και ασχολούμαστε με τις αγαπημένες μας ασχολίες ελεύθερου χρόνου, όπως είναι η φωτογραφία.  Επίσης είναι η περίοδος που με την οικογένεια μας ή φίλους πραγματοποιούμε ταξίδια μικρά ή μεγάλα.  Για τον ένα ή άλλο λόγο, το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα βγάλουμε φωτογραφίες άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο.    Έτσι στο PTTL τους καλοκαιρινούς μήνες η ερώτηση ήταν τι κουβαλάτε μαζί σας στις διακοπές σας για να βγάζετε τις φωτογραφίες σας?” DSLR, compact τσέπης, superzoom compact, mirrorless με fix φακό, mirrorless που αλλάζει φακό, κινητό ή τίποτα?  Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η συντριπτική πλειονότητα των αναγνωστών του PTTL είναι παθιασμένοι λάτρεις της φωτογραφίας και όταν εξορμούν δεν ξεχνούν την DSLR τους.  Συγκεκριμένα το 67% (49 άτομα) δήλωσαν ότι φεύγουν για διακοπές με την DSLR τους, 2-3 φακούς και τρίποδο! Ακολούθησαν αυτοί που προτιμούν να κινούνται απαλλαγμένοι από βάρος και όγκο και χρησιμοποιούν compact τσέπης με 12% (9 άτομα), πολύ κοντά σε ποσοστό με όσους χρησιμοποιούν την ενδιάμεση κατηγορία των superzoom compact, 11%  (8 άτομα)!  Οι mirrorless ακόμα δεν έχουν μεγάλη απήχηση στο φωτογραφικό κοινό της χώρας μας και συγκέντρωσαν συνολικά (μηχανές είτε με εναλλάξιμους είτε με fix φακούς) μόλις το φτωχό 4% (3 άτομα) που ήταν κάτω και από το ποσοστό αυτών που χρησιμοποιούν μόνο το κινητό τους τηλέφωνο, 5% (4 άτομα)!!  Ευτυχώς κανένας από τους 73 που απάντησαν στην ψηφοφορία μας δεν στηρίζεται για τις φωτογραφίες των διακοπών του σε άλλους!  Είναι λοιπόν ξεκάθαρη η τάση να αποζητούμε όλο και καλύτερη ποιότητα στις φωτογραφίες που βγάζουμε!

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Polls
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!