Τεστ 10 καρτών μνήμης microSD αποκαλύπτει τις καλύτερες επιλογές


Τεστ 10 καρτών μνήμης microSD αποκαλύπτει τις καλύτερες επιλογές

Οι microSD κάρτες μνήμης έχουν πλέον τεράστιες πωλήσεις καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές διαφορετικές συσκευές.

Φωτογραφικές μηχανές (με adapter), smartphones, action cameras, drones, οι microSD μπαίνουν σχεδόν παντού και κουβαλάνε το βάρος των φωτογραφιών που έχουν αποθηκευμένες και καθώς όπως έχουμε πει δεν παίζουμε με την ποιότητα της κάρτας μνήμης που χρησιμοποιούμε, έχει ενδιαφέρον να δούμε το τεστ που έκανε ο Tom, του YouTube καναλιού Tom’s Tech Time.

Ο Tom δοκίμασε 10 κάρτες μνήμης, από τις πιο γνωστές και θεωρητικά ποιοτικές της αγοράς:
SanDisk Extreme Pro
SanDisk Extreme
Transcend Ultimate
Samsung Pro
Sony
Kingston
Panasonic
Toshiba Exceria Pro
Verbatim
Patriot

Στα τεστ του χρησιμοποίησε το λογισμικό CrystalDiskMark και ανάμεσα στα όσα έκανε είναι και η μεταφορά ενός video αρχείου των 4.1 GB από τον Η/Υ του.

Φυσικά όπως αναμέναμε πρώτη σε επιδόσεις ανακηρύχτηκε η Sandisk Extreme Pro, αν και προς έκπληξη μας η απλή Sandisk Extreme δεν μπήκε καν στην πεντάδα.

Από την κατάταξη φαίνεται ότι πολύ δυνατές είναι οι κάρτες Toshiba Exceria Pro και Samsung Pro, οι οποίες βγήκαν δεύτερη και τρίτη αντίστοιχα, ενώ απογοητευτική είναι η θέση της Sony, η οποία βρέθηκε στην 8η θέση.

Εσείς ποια μάρκα καρτών μνήμης χρησιμοποιείτε; Είχατε ποτέ πρόβλημα με κάποια κάρτα και ποια ήταν αυτή;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Memory Cards
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Έχω δουλέψει διάφορες κάρτες ακόμη και για light 4Κ video σε drone. Mε διαφορά η Sandisk Extreme Pro αλλά και η Toshiba ( η νεότερη και γρηγορότερη) είναι φοβερές. Απογοήτευση με panasonic, sony, extreme. Πρόσφαρα μια extreme απλή σταμάτησε να γράφει βίντεο απλό hd και έχασα όλο το αρχείο…

  • #
    1

    Προσωπικά χρησιμοποιώ την Kingston και δε μου έχει παρουσιάσει ουδέποτε το παραμικρό πρόβλημα!!!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!