Στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έφτασαν δέκα Nikon D5


Στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έφτασαν δέκα Nikon D5

H Nikon Η.Π.Α. ανακοίνωσε μέσω δημοσίευσης στο Instagram ότι δέκα Nikon D5 (η ναυαρχίδα DSLR της εταιρείας) έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η αποστολή των μηχανών έγινε με τη βοήθεια της NASA, με την οποία οι σχέσεις της Nikon κρατάνε από το 1971, όταν η Nikon Photomic FTN είχε χρησιμοποιηθεί στην αποστολή Apollo 15.

Το 2016 η Nikon είχε στείλει 10 Nikon D4 στη NASA, για να χρησιμοποιηθούν στον έλεγχο των ηλιακών panel στο εξωτερικό του ΔΔΣ, ενώ πριν μερικούς μήνες η NASA παρέλαβε 53 Nikon D5.

Τα σώματα των 10 Nikon D5, μέρος της αποστολής OA-8, θα χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με τους φακούς και τα αξεσουάρ που ήδη υπάρχουν στον ΔΔΣ από προηγούμενες αποστολές, με σκοπό να καταγράψουν την στρόγγυλη Γη μας από το Διάστημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!