Πέρασαν 20 χρόνια από τότε που κοινοποιήθηκε μέσω κινητού τηλεφώνου μία ψηφιακή φωτογραφία


Πέρασαν 20 χρόνια από τότε που κοινοποιήθηκε μέσω κινητού τηλεφώνου μία ψηφιακή φωτογραφία

Στη σημερινή εποχή η λήψη μίας φωτογραφίας και η κοινοποίηση της σε άλλους ανθρώπους μέσω smartphone είναι μία πολύ εύκολη και άμεση διαδικασία.

Δεν ήταν όμως πάντα έτσι. Το 1997 το να κοινοποιήσεις μία φωτογραφία αμέσως μετά τη λήψη, μέσω κινητού τηλεφώνου, ήταν μία πολύ πολύπλοκη διαδικασία.

Η πρώτη προσπάθεια φαίνεται να έχει γίνει από τον Philippe Khan, ο οποίος ήθελε να βγάλει φωτογραφία την νεογέννητη κόρη του και να την μοιραστεί με φίλους και συγγενείς άμεσα.

Για αυτό το λόγο συνέδεσε τη ψηφιακή μηχανή που είχε τότε, μία Casio QV-10, με το κινητό του τηλέφωνο και το laptop του. Μόλις γεννήθηκε η κόρη του, ο Philippe έβγαλε μία φωτογραφία, μέσα στο θάλαμο τοκετού (όπου είχε τοποθετήσει το σύστημα που είχε δημιουργήσει) και αμέσως κατάφερε να την στείλει μέσω email σε 2000 ανθρώπους.

Η φωτογραφία του Philippe επιλέχτηκε από το περιοδικό TIME, ανάμεσα στις 100 φωτογραφίες όλων των εποχών που επηρέασαν πιο πολύ τον κόσμο μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!