Φωτογραφική Έκθεση “Ζήτημα Φωτός” από τη 443 Photographica


Φωτογραφική Έκθεση “Ζήτημα Φωτός” από τη 443 Photographica

Στην Αθήνα παρουσιάζεται η έκθεση της φωτογραφικής ομάδας 443 Photographica, με τίτλο “Ζήτημα Φωτός”.

Φωτογραφική Έκθεση «Ζήτημα Φωτός»

18 φωτογράφοι συστήνουν στο κοινό τη φωτογραφική ομάδα 443 Photographica την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, στις 20.00, στο Booze Cooperativa.

Μια ομάδα που έκανε τα πρώτα της φωτογραφικά βήματα το 2013 στο Καλλιτεχνείο Αχαρνών και φέτος με νέο όνομα εμπνευσμένο από έναν αστεροειδή συνεχίζει την τροχιά της στον κόσμο της φωτογραφίας με καινούργια όνειρα και στόχους. Άνθρωποι διαφορετικοί μοιράζονται το ίδιο όραμα και τις ίδιες αρχές για τη φωτογραφία. Η προσωπική έκφραση, η ανταλλαγή απόψεων, η γνωριμία με νέες ματιές πραγματικότητας είναι οι «προφάσεις» που συνθέτουν αυτή την ομάδα.

“Είπες εδώ και χρόνια: «Κατά βάθος είμαι ζήτημα φωτός». Και τώρα ακόμη σαν ακουμπάς τις φαρδιές ωμοπλάτες του ύπνου, ακόμη κι όταν σε ποντίζουν στο ναρκωμένο στήθος του πελάγου, ψάχνεις γωνιές όπου το μαύρο έχει τριφτεί και δεν αντέχει, αναζητάς ψηλαφητά τη λόγχη την ορισμένη να τρυπήσει την καρδιά σου για να την ανοίξει στο φως.” (Γιώργος Σεφέρης)

Το φως δεν το αναζητάς, το φως το βρίσκεις. Το αιχμαλωτίζει το μάτι, τρυπώνει στην καρδιά και στο μυαλό κι ύστερα έρχεται το φωτογραφικό μέσο να το αποτυπώσει. Μαύρο, άσπρο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε μεταμορφώνονται και μέσα από το φωτογράφο αποκτούν περιεχόμενο.

Συμμετέχουν οι : Αλέξανδρος Βάκουλας, Ιωάννα Γεωργοπούλου, Δήμητρα Ευστρατιάδη, Αγγελίνα Ζουμπούλη, Δήμητρα Θεοδωροπούλου, Δημήτρης Καραγιάννης, Ολυμπία Κυριαζή, Μανώλης Λαπιδάκης, Άρης Λουκίσας, Μάνος Μαθιουδάκης, Προκοπία Μαλιάκου, Κατερίνα Μέγα, Μάνος Μιχαηλίδης, Έφη Μπάντου, Παναγιώτης Ξουλόγης, Βίβιαν Τσαραμύρση, Γεωργία Χαντζή, Αλεξάνδρα Χριστακοπούλου

Πληροροφίες Έκθεσης :
Τίτλος έκθεσης: “Ζήτημα φωτός”
Τοποθεσία : Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα)
Διάρκεια Έκθεσης : 30/6/2016 – 17/7/2016
Εγκαίνια : Πέμπτη 30 Ιουνίου, Ώρα : 20:00
Επιμέλεια Έκθεσης: Ιωάννα Γεωργοπούλου
Είσοδος Ελεύθερη

443-Photographica---Logo

Αλεξάνδρα-Χριστακοπούλου-1

Αλέξανδρος-Βάκουλας-1

Άρης-Λουκίσας-1-1

Δήμητρα-Θεοδωροπούλου-1

Ιωάννα-Γεωργοπούλου-1-1

Μάνος-Μαθιουδάκης-1-1

Προκοπία-Μαλιάκου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!