Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο 4ος Φωτομαραθώνιος Πάτρας


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο 4ος Φωτομαραθώνιος Πάτρας

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

Συνεχίστηκε χτες Κυριακή το φεστιβάλ “ΜΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ”, που συνδιοργανώνεται από τη Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας – “ΗΔΥΦΩΣ” και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων με τον 4ο Φωτομαραθώνιο Πάτρας.

O Φωτομαραθώνιος είναι ένας φωτογραφικός διαγωνισμός που προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος φωτογράφων, επαγγελματιών και ερασιτεχνών, πατρινών ή μη και όλων των ηλικιών.

Οι συμμετοχές φέτος ξεπέρασαν τις 200 με ηλικίες συμμετεχόντων από 6 έως 66!

Τα θέματα του φετινού Φωτομαραθωνίου ήταν:
1. Μάνα, 2. Καθ’οδόν, 3. Γράμμα, 4. Ψευδαίσθηση, 5. Μουσική, 6. Σύμβολο, 7. Ίχνη, και 8. Δημιουργία.

Οι συμμετέχοντες αφού παρέλαβαν το καρτελάκι συμμετοχής τους, έβγαλαν τη καθιερωμένη αναμνηστική ομαδική φωτογραφία μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο. Παρέλαβαν την πρώτη ομάδα από τα 4 θέματα και ξεχύθηκαν στους δρόμους του κέντρου και όχι μόνο, αναζητώντας πηγές έμπνευσης για τα θέματα που έδωσε η οργανωτική επιτροπή, ή ακόμα και δημιουργώντας το σκηνικό που αυτοί ήθελαν να φωτογραφίσουν στο εκάστοτε θέμα.

Μετά από 8 ώρες η οργανωτική επιτροπή άρχισε να παραλαμβάνει τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων, από τις οποίες η κριτική επιτροπή της Φ.Λ.Π. ΗΔΥΦΩΣ θα αναδείξει τους νικητές. Η παρουσίαση των νικητριών φωτογραφιών και η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 24 Μαΐου στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στις 20:00 μ.μ.

Το σύνολο των συμμετεχόντων φωτογραφιών θα τυπωθεί σε μικρή διάσταση και θα εκτεθεί στην αίθουσα Χάνσεν την ημέρα της απονομής και παράλληλα θα ανέβουν και την ιστοσελίδα του Φωτομαραθωνίου http://patrasphotomarathon.gr/

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ λειτουργεί ήδη η έκθεση με τίτλο Φωτογραφικόν Πρακτορείον «Δ. Α. Χαρισιάδη» στη Δημοτική Πινακοθήκη από το αρχείο του Μουσείου Μπενάκη. Η έκθεση αποτελείται από 57 ασπρόμαυρες φωτογραφίες (αντίγραφα από τα αρνητικά του δημιουργού) που ανήκουν στις ενότητες με τίτλους «Τοπίο», «Αρχαιότητες», «Υπαίθριος ζωή», «Στιγμιότυπα κοινωνικής ζωής», «Αρχιτεκτονική» και «Ναυπηγεία». Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή:8:30πμ έως2:30μμ & Σάββατο:10πμ έως 2μμ, Κυριακή &Δευτέρα κλειστά.

Επόμενος σταθμός στο ταξίδι μας στη φωτογραφία μέσω του φεστιβάλ, τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης φωτογραφίας των μελών του Ηδύφωτος στην Αγορά Αργύρη, τη Παρασκευή 15 Μαΐου στις 20:00 μ.μ. Το φετινό θέμα της έκθεσης είναι «Καθ’οδόν» και πάνω από 60 μέλη της λέσχης θα μας παρουσιάσουν την δικιά τους οπτική γωνία σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του φεστιβάλ έχεις ως εξής:
Τετάρτη 13 Μαΐου 2015, 19:00:
Depression Era: Στην εποχή της Ύφεσης, θα μιλήσουν για το project τους ο Πέτρος Μπαμπασίκας (Επιμελητής της έκθεσης) και ο Παύλος Φυσάκης (Φωτογράφος), Αγορά Αργύρη
Παρασκευή 15 Μαΐου 2015, 20:00:
Εγκαίνια έκθεσης με τίτλο: Καθ’οδόν, Αγορά Αργύρη
Σάββατο 16 Μαΐου 2015, 20:00:
Εγκαίνια έκθεσης με τίτλο: Αισθητές Παραλληλίες, Παλαιά Δημοτικά Λουτρά
Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, 19:00:
«Οι πρώτοι φωτογράφοι της Πάτρας (1857 – 1922)», παρουσίαση από την Αλεξάνδρα Γκοριτσοπούλου, Αγορά Αργύρη
Τετάρτη 20 Μαΐου 2015, 19:00:
«Φωτογραφία Μακράς Έκθεσης (Long exposure Photography)», παρουσίαση από τον Αλέξη Καννά, Αγορά Αργύρη
Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, 19:00:
«Αυτοπορτρέτο vs Selfie», παρουσίαση από τον Χρήστο Κοψαχείλη, Αγορά Αργύρη
Κυριακή 24 Μαΐου 2015, 20:00:
Τελετή λήξης Φωτομαραθωνίου Πάτρας 2015, Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο

photomarathon (1)

photomarathon (19)

photomarathon (2)

photomarathon (3)

photomarathon (5)

photomarathon (6)

photomarathon (8)

photomarathon (4)

photomarathon (9)

photomarathon (11)

photomarathon (12)

photomarathon (13)

photomarathon (14)

photomarathon (15)

photomarathon (16)

photomarathon (17)

photomarathon (18)http://www.pttl.gr/wp-content/uploads/2015/05/photomarathon-10.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Idifos Photo Competitions
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!