Zenit: Παρουσίασε τον Zenitar 50mm f/0.95 με διάφραγμα 14 λεπίδων!

Η ρωσική Zenit παρουσίασε τον νέο της φακό για Sony E-mount μηχανές, Zenitar 50mm f/0.95.

Ο νέος φακός έχει manual εστίαση, ενώ και το διάφραγμα του ρυθμίζεται από το δαχτυλίδι διαφραγμάτων και όχι από τη μηχανή.

O Zenitar 50mm f/0.95 αποτελείται από 9 οπτικά στοιχεία σε 8 ομάδες, ενώ το διάφραγμα αποτελείται από 14 λεπίδες για να αποδίδει ελκυστικό θόλωμα του φόντου (bokeh). Μπορεί να εστιάσει από τα 70 εκατοστά και δέχεται φίλτρα των 72mm.

Ο φακός είναι μεταλλικός και ζυγίζει 1.1 κιλά.

Η πώληση του Zenitar 50mm f/0.95 αναμένεται να ξεκινήσει την άλλη εβδομάδα στη Ρωσία, στα 50.000 ρούβλια, δηλαδή στα περίπου 680 ευρώ.

Επιπλέον η Zenit ετοιμάζεται να παρουσιάσει και άλλους φακούς για Sony E-mount, αλλά και για Canon EF και Nikon F mount, ανάμεσα στους οποίους ένας στα 50mm µε f/1.2 και ένας 85άρης με f/1.2. Η εταιρεία σχεδιάζει να ανακοινώσει φακούς με δυνατότητα αλλαγής διαφράγματος από τη μηχανή, ηλεκτρονικά, αλλά δεν θα δούμε σύντομα κάποιο νέο φακό με αυτόματο σύστημα εστίασης.

Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

2 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Kostis
Kostis
6 χρόνια πριν

Δεν ξέρω γιατί, αλλα τα δείγματα φώτο μου φαίνονται ψιλοχάλια. Εχουν ένα παράξενο bokeh κάτι σαν motion blur.

Back to top button
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!