Ο αισθητήρας μίας Sony A7S II ψήθηκε από laser, χωρίς να το βλέπει απευθείας


Ο αισθητήρας μίας Sony A7S II ψήθηκε από laser, χωρίς να το βλέπει απευθείας

Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι τα διάφορα είδους laser που υπάρχουν εκεί έξω, μπορούν να καταστρέψουν μόνιμα τον αισθητήρα μίας μηχανής.

Για παράδειγμα αν σε μία συναυλία ένα laser πέσει απευθείας πάνω στο φακό μίας μηχανής, μπορεί να κάψει τα pixels του αισθητήρα, καθιστώντας την μηχανή άχρηστη.

Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι μερικά είδη laser, τα πιο ισχυρά, μπορούν να καταστρέψουν τον αισθητήρα μίας μηχανής και χωρίς να πέσουν πάνω του απευθείας, αλλά μέσω αντανάκλασης σε κάποιο αντικείμενο, όπως για παράδειγμα στο ανθρώπινο δέρμα.

Ο φωτογράφος Andy Boyd θέλησε να καταγράψει με την Sony A7S II την αφαίρεση ενός τατουάζ με την χρήση laser.

Φαίνεται ότι το συγκεκριμένο laser που χρησιμοποιήθηκε για την αφαίρεση είναι πολύ ισχυρό και για αυτό άλλωστε όσοι βρίσκονται μπροστά στη διαδικασία φοράνε ειδικά γυαλιά.

Επιπλέον στα σχόλια του βίντεο στο YouTube αναφέρεται από ένα χρήστη ότι στην επιχείρηση του κατά την αφαίρεση τατουάζ με laser, απαγορεύουν τις λήψεις για αυτό ακριβώς τον λόγο, ενώ τονίζει ότι η ζημιά γίνεται από ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος του laser.

Όπως και να έχει μην χρησιμοποιείτε την μηχανή σας ή την κάμερα του smartphone για να καταγράψετε την διαδικασία αφαίρεσης ενός τατουάζ, ή αν πρέπει να το κάνετε χρησιμοποιήστε ειδικά φίλτρα που υπάρχουν στην αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!