CIPA: Η φωτογραφική αγορά στα χειρότερα της, συνεχίζεται η πτώση και χωρίς να έχουμε δει στοιχεία που επηρεάζει ο κορονοϊός


CIPA: Η φωτογραφική αγορά στα χειρότερα της, συνεχίζεται η πτώση και χωρίς να έχουμε δει στοιχεία που επηρεάζει ο κορονοϊός

Η CIPA (Camera & Imaging Products Association) δημοσίευσε τα στοιχεία παραγωγής και αποστολών των καμερών για τον Φεβρουάριο του 2020.

Είχαμε δει ότι ο Ιανουάριος του 2020 ήταν ο χειρότερος όλων των εποχών και τα στοιχεία του Φεβρουαρίου δείχνουν ότι η νέα κακή χρονιά για τις φωτογραφικές εταιρείες συνεχίζεται και όλα αυτά χωρίς να έχουμε δει τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού και την καραντίνα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.

Σύνολο φωτογραφικών μηχανών για τον Φεβρουάριο 2020

Για τον Φεβρουάριο 2020, η ποσότητα των ψηφιακών μηχανών που στάλθηκε από τα εργοστάσια προς τις αγορές ήταν μόλις 679.043 μονάδες, μειωμένη κατά 27.4% σε σχέση με το 2019.

Μάλιστα, από τα στοιχεία που έχει η CIPA για την αποστολή ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών στις αγορές και τα οποία ξεκινάνε από το 2002, μετά τον Ιανουάριου του 2020 που ήταν ο χειρότερος Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος 2020 είναι ο χειρότερος στην ιστορία, με δεύτερο χειρότερο αυτόν του 2019, ενώ είναι και ο χειρότερος μήνας όλων των εποχών.

Compact κάμερες

Οι αποστολές των Compact καμερών (αυτές δηλαδή που δεν αλλάζουν φακό), μειώθηκαν σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019, από 413.931 σε μόλις 226.530 μονάδες, περίπου κατά 45.3%.

Κάμερες που αλλάζουν φακό

Στις μηχανές που αλλάζουν φακό η πτώση στις αποστολές μηχανών από τα εργοστάσια προς τις αγορές από έτος σε έτος ήταν αυτόν το μήνα, διψήφια.

Για τον Φεβρουάριο του 2020 έχουμε πτώση 11.2% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019, με αποστολή στις αγορές 452.513 καμερών, έναντι των 521.217 καμερών πέρσι.

Παραγωγή καμερών για τον Φεβρουάριο του 2020

Η CIPA δίνει τον πίνακα με την παραγωγή καμερών για τον Φεβρουάριο του 2020 ως εξής:

  • Σύνολο καμερών: 641,714
  • Compact: 202,463 μονάδες
  • Mirrorless: 203,973 μονάδες
  • DSLR: 235,278 μονάδες

Για αυτό τον μήνα η παραγωγή των mirrorless καμερών ήταν χαμηλότερη από αυτή των DSLR.

Τον Φεβρουάριο του 2020 επανήλθαμε και σε περισσότερες αποστολές DSLR καμερών έναντι των mirrorless, καθώς συνολικά σε όλο τον κόσμο στάλθηκαν 232,657 DSLR κάμερες έναντι 219,856 mirrorless καμερών.

Στην Ιαπωνία οι αποστολές των mirrorless ξεπέρασαν τις αποστολές των DSLR περίπου 3 προς 1, ενώ και στην Κίνα είχαμε παραπάνω αποστολές mirrorless από DSLR.

Στην Ευρώπη και Αμερική οι αποστολές DSLR καμερών ήταν περισσότερες από τις mirrorless, με την Ευρώπη να παρουσιάζει μεγάλη απόκλιση με 99,832 DSLR κάμερες έναντι 54,299 mirrorleess.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι η πτώση στην αγορά των φωτογραφικών καμερών συνεχίζεται απτόητη και για τον Φεβρουάριο, τον χειρότερο στην ιστορία από το 2002.

Μάλιστα ακόμα δεν έχουμε στοιχεία παραγωγής και αποστολών προς τις αγορές από τα εργοστάσια από την περίοδο που επηρεάστηκε η παγκόσμια οικονομία και παραγωγική διαδικασία από τον Κορονοϊό COVID-19 και αναμένουμε τον Μάρτιο να είναι ο χειρότερος Μάρτιος στην ιστορία της φωτογραφικής αγοράς και μάλλον ο χειρότερος μήνας γενικότερα.

Ήδη το 2020 είχε ξεκινήσει πάρα πολύ άσχημα και αναμέναμε να είναι ένα από τα χειρότερα έτη για την φωτογραφική αγορά, αλλά και με την κρίση με τον κορονοϊό πιστεύουμε ότι το 2020 θα είναι το χειρότερο έτος όλων των εποχών για τις φωτογραφικές εταιρείες.

Ας ελπίσουμε οι φωτογραφικές εταιρείες – κατασκευαστές καμερών να αντέξουν και να βγουν ζωντανές από όσα ζούμε, αν και φυσικά υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για τις μικρότερες εταιρείες που ούτως ή αλλως πάλευαν να μείνουν στον χώρο.

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

cipa

Πηγή:

CIPA
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!