O Andrew Bernstein μιλάει για την ιστορική φωτογραφία του Michael Jordan στην οποία κλαίει αγκαλιά με το πρώτο τρόπαιο πρωταθλήματος!


O Andrew Bernstein μιλάει για την ιστορική φωτογραφία του Michael Jordan στην οποία κλαίει αγκαλιά με το πρώτο τρόπαιο πρωταθλήματος!

Από ότι έχετε καταλάβει η ιστορία του Michael Jordan κρύβει πολλές ιστορικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν τις διάφορες πτυχές της τεράστιας καριέρας του στο NBA.

Με αφορμή το The Last Dance του Netflix, συνεχίζουμε με την αναφορά μας στους φωτογράφους και τις φωτογραφίες που σχετίζονται με την δυναστεία των Chicago Bulls την δεκαετία του 90 και ειδικά με τον Michael Jordan.

Αυτή τη φορά θα δούμε τι λέει ο φωτογράφος Andrew Bernstein, με καριέρα 36 ετών ως φωτογράφος στο NBA, για την ιστορική φωτογραφία του Michael Jordan στα αποδυτήρια, στην οποία κλαίει με λυγμούς κρατώντας το πρώτο τρόπαιο πρωταθλήματος του NBA με τους Chicago Bulls (το 1991 εναντίον των Los Angeles Lakers), έχοντας στο πλάι τον πολυαγαπημένο του πατέρα.

Όπως λέει ο φωτογράφος είναι η αγαπημένη του φωτογραφία από τις λήψεις του στο NBA.

How a NBA photographer captured an iconic Michael Jordan image

Many years ago, Michael Jordan asked for a photo of him hugging the Larry O'Brien Trophy with his dad by his side. The photographer Andrew Bernstein explains how he captured the iconic frame and why MJ requested a print. (via E60)

Gepostet von NBA on ESPN am Donnerstag, 2. April 2020

O Andrew αναφέρει ότι η φωτογραφία έγινε μέσα στα αποδυτήρια κατά τους πανηγυρισμούς για το τρόπαιο, σε ένα μικρό χώρο με πολύ κόσμο.

Όπως λέει, ενώ οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης έψαχναν τον Jordan για συνέντευξη, εκείνος έτυχε να είναι δίπλα του και γύρισε αμέσως την κάμερα του βγάζοντας δύο λήψεις.

Προσευχήθηκα το φλας να άναψε σωστά και να είχα εστιάσει.

Όπως αναφέρει ο Andrew, λίγο μετά το θάνατο του πατέρα του Jordan, δέχτηκε ένα τηλέφωνο από το γραφείο του μπασκετμπολίστα κατά το οποίο του ζητήθηκε μία εκτύπωση της συγκεκριμένης φωτογραφίας.

Σε συνέντευξη του στο Εsquire το 2015, o Andrew είχε δώσει 2-3 παραπάνω λεπτομέρειες για την λήψη αυτή:

Ήταν μια απίστευτη στιγμή. Οι Bulls μόλις κέρδισαν το πρώτο τους πρωτάθλημα. Ήταν στο Λος Άντζελες το ’91. Τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων ήταν μικροσκοπικά. Εκείνες τις μέρες έκαναν την απονομή του τρόπαιου στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων. Οι άνθρωποι της τηλεόρασης ήταν εκεί, ήταν κόλαση. Απλώς τρέλα. Είναι ζωντανά και ο επίτροπος δίνει το τρόπαιο, η ομάδα δέχεται το τρόπαιο και μετά πηγαίνουν σε διαφημιστικά. Ήθελαν να πάρουν συνέντευξη από τον Jordan. Επιστρέφουν μετά από τα διαφημιστικά και υποτίθεται ότι πρέπει να πάρουν συνέντευξη από τον Jordan, αλλά κανείς δεν μπορεί να τον βρει σε αυτήν την τρελή θάλασσα ανθρώπων, καθώς επικρατεί πανδαιμόνιο. Στέκομαι σε ένα μικρό τραπέζι στη μέση του δωματίου, προσπαθώντας να έχω εικόνα από ψηλά, γιατί δεν είμαι ο ψηλότερος άντρας στον κόσμο. Κάτι μου είπε να κοιτάξω αριστερά και γύρισα περίπου 90 μοίρες, εκεί ήταν ο Michael, κρατώντας το τρόπαιο με τον μπαμπά του δίπλα του. Μόλις γύρισα, μπούμ, μπούμ, έβγαλα δύο καρέ, και τότε τον τράβηξαν μέχρι το βάθρο. Ήταν μια τόσο τρελή σκηνή.

Είναι μια σημαντική εικόνα σε πολλά επίπεδα. Φυσικά είναι το πρώτο του πρωτάθλημα και έχει τον μπαμπά του εκεί. Αφού ο πατέρας του πέθανε, η εικόνα έγινε ακόμη πιο σημαντική. Το γραφείο του με πλησίασε και ήθελε ένα καρέ αντίγραφο της φωτογραφίας για τον Michael. Αυτό σήμαινε πολλά για μένα γιατί ο πατέρας μου πέθανε και υπήρχαν πολλές ομοιότητες μεταξύ μας. Συνεχίζει να σημαίνει πολλά για μένα. “

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Michael Jordan
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!