Fujifilm EF-60: Έρχεται νέο Flash, διέρρευσαν οι φωτογραφίες του!


Fujifilm EF-60: Έρχεται νέο Flash, διέρρευσαν οι φωτογραφίες του!

Η Fujifilm θα ανακοινώσει σύντομα το νέο της flash για το mirrorless σύστημα Fujifilm X.

Το νέο flash, όπως φαίνεται και από τις εικόνες της ιστοσελίδας FujiRumors, μοιάζει πάρα πολύ με το Nissin i60a, το οποίο ανακοινώθηκε το 2016.

Τα χαρακτηριστικά του flash της Nissin

Το Nissin i60A διαθέτει Guide Number 60 και έχει ενσωματωμένο το σύστημα ασύρματου ελέγχου με ραδιοσυχνότητες, NAS 2.4GHz, με δυνατότητα επιλογής 8 καναλιών.

Το flash μπορεί ως commander να ελέγξει μέχρι 3 ομάδες flashes ή να ελεγχθεί από άλλα flash που διαθέτουν το NAS 2.4GHz, όπως είναι το Nissin Di700A. Φυσικά ο έλεγχος του μπορεί να γίνει και από την ειδική μονάδα του συστήματος, Nissin Air 1.

Ο χρήστης του μπορεί να το χρησιμοποιήσει manual σε βήματα 1/3-stop, από την πλήρη λάμψη μέχρι 1/256, ενώ διαθέτει και ρύθμιση αντιστάθμισης της έκθεσης μέχρι +/-2EV.

Η κεφαλή του προσφέρει κάλυψη των εστιακών μηκών από 24mm μέχρι 200mm (με τον GN 60 να έχει μετρηθεί στα 200mm) και μπορεί να περιστραφεί κατά 180 μοίρες αριστερά ή δεξιά ή να τοποθετηθεί προς τα πάνω κατά 90 μοίρες, για bounce σε τοίχους και ταβάνια.

Η μονάδα flash έχει διαστάσεις 98 x 73 x 112 χιλιοστά και βάρος μόλις 300 γραμμάρια, ενώ λειτουργεί με 4 ΑΑ μπαταρίες, οι οποίες δίνουν αυτονομία περίπου 220 λάμψεων σε πλήρη δύναμη, με χρόνο επαναφόρτισης μεταξύ 0.1 και 5.5 δευτερολέπτων.

Επιπλέον διαθέτει ενσωματωμένο LED ως video light και ειδική οθόνη ρυθμίσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

FujiRumors
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!