Οι καλύτεροι πρόσθετοι φακοί για smartphones για το 2020!


Οι καλύτεροι πρόσθετοι φακοί για smartphones για το 2020!

Οι κάμερες των smartphones έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ αλλά μαζί έχουν εξελιχθεί και οι πρόσθετοι φακοί που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει.

Οι πρόσθετοι φακοί τοποθετούνται με διάφορους τρόπους μπροστά από τις κάμερες των smartphones και μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ στην αύξηση της ποιότητας λήψης ειδικά όσον αφορά κάποια είδη φωτογραφίας, όπως η μάκρο φωτογράφιση ή η λήψη μακρινών θεμάτων.

Άλλωστε η ιδέα του να προσθέσεις ένα φακό πάνω σε ένα υπάρχον φακό υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, ειδικά για λήψεις φωτογραφίας ή για πιο ευρυγώνιες λήψεις σε συσκευές που δεν αλλάζουν φακό, όπως οι compact κάμερες και οι βιντεοκάμερες.

Ποιες είναι οι επιλογές που έχει σήμερα ένας φωτογράφος για να πουσάρει παραπάνω τις δυνατότητες του smartphone του;

Ας ρίξουμε μία ματιά.

ShiftCam ProLens Deluxe Kit

Στην τιμή των 400 λιρών Αγγλίας η λύση της ShiftCam είναι κατάλληλη για χρήστες iPhone.

Περιλαμβάνει τηλεφακό 60mm, μεγάλης εμβέλειας μάρκο φακό 75mm (εστίαση από τα 10 εκατοστά), ευρυγώνιο 12mm, μάκρο φακό 25mm (μεγέθυνση 10x) και fisheye με κάδρο 230 μοιρών.

Οι φακοί της Shiftcam είναι συμβατοί με τα iPhone 11 Pro, 11 Pro Max, XS, XS Max, X, XR, 7 Plus, 8 Plus και κάποιος μπορεί να τους προμηθευτεί και ξεχωριστά.

Θα βρείτε το ShiftCam ProLens Deluxe Kit εδώ.

Moment Pro Lens kit

H Moment είναι ακόμα ένας κατασκευαστής με ποιοτικούς φακούς για smartphones, οι οποίοι είναι συμβατοί με τα iPhone, Google Pixel, OnePlus και Samsung Galaxy smartphone.

To Moment Pro Lens kit περιλαμβάνει τρεις φακούς, με τον φωτογράφο να μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από τέσσερις: ένα μάκρο φακό στα 25mm με μεγέθυνση 10x, ένα ευρυγώνιο 18mm, ένα fisheye στα 14mm με κάδρο 170 μοιρών και ένα τηλεφακό 58mm.

Φυσικά και εδώ έχουμε την επιλογή να αγοράσουμε κάθε φακό ξεχωριστά και εκτός κιτ.

Θα βρείτε το Moment Pro Lens kit, στην τιμή των 290 δολαρίων εδώ.

Olloclip

Η Olloclip διαθέτει μία μεγάλη γκάμα φακών για τα περισσότερα μοντέλα iPhone, μερικά Samsung Galaxy και μερικούς φακούς universal για όλα τα smartphones.

Τα κιτ της είναι κοντά στα 180 ευρώ και αφορούν μόνο τα μοντέλα των iPhone.

Οι φακοί πωλούνται και ξεχωριστά και μπαίνουν με clip adapter μπροστά από τον φακό του smartphone.

Στην γκάμα των φακών της έχουμε μάκρο φακούς με μεγέθυνση μέχρι και 21x, fisheye φακό, τηλεφακό και ευρυγώνιο φακό.

Οι τιμές τους κυμαίνονται από 30 μέχρι 90 ευρώ και θα τους βρείτε εδώ.

Φυσικά πλέον υπάρχουν δεκάδες επιλογές στο Internet για πρόσθετους φακούς για smartphones με τιμές από 10-15 ευρώ και πάνω αλλά είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουμε ποιοι είναι ποιοτικοί και αξίζουν έστω και αυτά τα λίγα χρήματα που κοστίζουν.

Εσύ χρησιμοποιείς πρόσθετο φακό στην κάμερα του smartphone σου; Τι είδους φακός είναι και πόσο σε βοηθάει στις λήψεις σου;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!