Αυτές οι εξαιρετικά λεπτομερείς εικόνες εντόμων θα σας κάνουν να ανατριχιάσετε!

Έχετε αναρωτηθεί πως πραγματικά μοιάζουν τα έντομα εάν καταφέρνατε να κάνετε ένα εξαιρετικά κοντινό και λεπτομερές ζουμ σε αυτά;

Σίγουρα θα έχει περάσει από το νου σας και είμαστε εδώ για να λύσουμε αυτή σας την απορία!

Ο Joshua Coogler χρησιμοποιεί έναν φακό Laowa 25mm Ultra Macro για να τραβήξει κοντινές φωτογραφίες μυρμηγκιών. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει ή μπορεί ακόμα και να σας τρομάξει!

Αυτά τα macro πορτραίτα, μοιάζουν πραγματικά με αποκριάτικες μάσκες από εκείνες που φορούσαμε όταν ήμασταν παιδιά και θέλαμε να μοιάζουμε με τρομερά τέρατα!

Τραβήχτηκαν με τη Nikon D7500 του Coogler, χρησιμοποιώντας ένα macro rail, που μετακινεί τη φωτογραφική μηχανή με μικροσκοπικά βήματα, τραβώντας φωτογραφίες καθώς προχωράει.

Πρέπει να τραβήξω από 30 έως 300 φωτογραφίες για να πάρω την τελική εικόνα. Αυτό συμβαίνει επειδή το τμήμα που είναι εστιασμένο είναι σαν μια λεπτή φέτα. Παίρνω όλες αυτές τις εικόνες και τις στοιβάζω, με μια διαδικασία που ονομάζεται focus stacking. Μετά από αυτό, επεξεργάζομαι την εικόνα για να αναδείξω κάποια από τα χρώματα και να κάνω την εικόνα πιο ευκρινή.

λέει ο Coogler

Ο ίδιος, πλησιάσει το κρανίο ενός μυρμηγκιού περισσότερο από ό,τι θα τολμούσαν οι περισσότεροι. Χρησιμοποιεί επίσης δύο φώτα LED που διαχέει με τη βοήθεια χαρτοπετσετών.

Οι εικόνες που προκύπτουν αναδεικνύουν λεπτομέρειες στα έντομα που το ανθρώπινο μάτι δεν θα μπορούσε ποτέ να δει.

Μεταξύ μας, δεν ξέρω αν θα ήθελε ποτέ πραγματικά να τις δει.

Δείτε μεγαλύτερο δείγμα της δουλειάς του Coogler, εδώ.


Απέκτησε το Luminar με έκπτωση, με τον κωδικό pttl20,
κάνε κλικ στην εικόνα

Luminar - Λογισμικό Επεξεργασίας φωτογραφιών

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

pttlgr team

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

3 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Not_so_sharp
Not_so_sharp
3 χρόνια πριν

Αυτό που συνήθως δε λέγεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι προηγείται η θανάτωση του εντόμου πριν τη φωτογράφισή του, κάτι που προσωπικά με βρίσκει απολύτως αντίθετο με την εξαίρεση ίσως τους επιστημονικούς σκοπούς. Όχι πάντως την τέχνη.
Το να έχεις ζωντανό ακίνητο έντομο και παράλληλα την άνεση να τραβάς 20-300 φωτογραφίες με macro rail από ελάχιστες αποστάσεις πρακτικά είναι αδύνατο.
Όποιος έχει άλλη γνώμη πολύ θα ήθελα να την ακούυσω. Όχι στο θέμα του αν είναι ηθικό ή όχι να θανατώνεις έντομα για χάρη της φωτογραφίας αλλά σχετικά με το πως ακριβώς είναι εφικτό να βγάζεις αυτές τις ultra macro φωτογραφίες με το έντομο ζωντανό.

Yannis
Yannis
3 χρόνια πριν
Απάντηση στον/στην  Not_so_sharp

Ισως εισαι μπερδεμενος-η ή υπερευαίσθητος.Περπατωντας στον αγρο σκοτωνεις δεκαδες εντομα.Δεν χαθηκε ο κοσμος…και εμενα δεν θα μου αρεσε να σκοτωσω το μυρμηγκι σε καμια των περιπτωσεων αλλα δεν ειναι κατι που πρεπει να αναφερεται.Οσων αφορα το τεχνικο κομματι οχι δεν μπορεις να γλιτωσεις το focus stack.Οι ληψεις αυτες γινονται με φακο μικροσκοπιου και φυσουνα και οπως γραφει στο κειμενο ειναι σαν φλιδα το εστιασμενο μερος.Μπορεις να παρεις εναν μακρο φακο 1:1 και να βαλεις extension tubes και να ανεβασεις το διαφραγμα εαν θελεις να ειναι μονοληπτικη η εικονα αλλα δεν μπορεις να πλησιασεις τοσο οσο στις εικονες που βλεπεις.

Not_so_sharp
Not_so_sharp
3 χρόνια πριν
Απάντηση στον/στην  Yannis

Και επειδή αναπόφευκτα σκοτώνουμε ορισμένα έντομα κατά λάθος πρέπει να τα σκοτώνουμε και επίτηδες; Τι λογική είναι αυτή;

Back to top button
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!