Φωτογράφος χτυπήθηκε από αγωνιστικό αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα!


Φωτογράφος χτυπήθηκε από αγωνιστικό αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα!

Ένας φωτογράφος αγώνων NASCAR, χτύπησε όταν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο έπεσε πάνω του καθώς τραβούσε φωτογραφίες.

Στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, έχουμε δει δυστυχώς πολλά ατυχήματα να συμβαίνουν σε φωτογράφους και βιντεογράφους. Αυτή την φορά, το τρομακτικό περιστατικό έλαβε χώρα στο Irwindale Speedway στην Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια ενός αγώνα NASCAR το περασμένο Σάββατο. Στο παραπάνω βίντεο αν προσέξατε, ο φωτογράφος που φορούσε την κλασική κίτρινη στολή (με σήμανση ότι πρόκειται για φωτογράφο της διοργάνωσης), φαίνεται ότι βρίσκεται σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο, καθότι τραβάει φωτογραφίες του αγώνα ακριβώς πίσω από το φράγμα προστασίας. Τα NASCAR αγωνιστικά αυτοκίνητα, περνούν με πολύ μεγάλη ταχύτητα σε ελάχιστη απόσταση από εκείνον.

Λίγο μετά το 0:33 στο βίντεο, ο φωτογράφος φαίνεται ότι κοιτάζει προς τη λάθος κατεύθυνση όταν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο χάνει τον έλεγχο, περιστρέφεται και τελικά χτυπάει το προστατευτικό φράγμα πίσω από το οποίο βρίσκεται ο φωτογράφος. Το αυτοκίνητο, αφού χτυπήσει το φράγμα με το πίσω μέρος του, ανεβαίνει κατά το ήμισυ επάνω στο φράγμα και σέρνεται προς τη μεριά του άτυχου φωτογράφου τον οποίο τελικά χτυπάει. Το ατύχημα εξ’αρχής φαίνεται πολύ τρομαχτικό. Η πρόσκρουση τον ρίχνει στο έδαφος με αποτέλεσμα το προσωπικό ασφαλείας να σπεύσει γρήγορα για να ελέγξει τον πεσμένο φωτογράφο. Ως εκ θαύματος, ο άτυχος φωτογράφος φαίνεται να σηκώνεται όρθιος σχεδόν αμέσως. Στη συνέχεια, φαίνεται ότι μπήκε σε ασθενοφόρο, αλλά μόλις 15 λεπτά αργότερα, επιστρέφει στο σημείο που χτύπησε για να συνεχίσει να τραβάει φωτογραφίες.

Ο φωτογράφος ανάφερε ότι είχε κάποιο πόνο στον ώμο του, αλλά εκτός από αυτό, δεν είχε κάποιο σοβαρό τραυματισμό. Ένας συνάδελφος του, φωτογράφος αγώνων NASCAR, σχολίασε το εξής:

Έχω τραβήξει φωτογραφίες προπόνησης για αγώνα από εκεί που στεκόταν. Για τους κανονικούς αγώνες που έχω πάει στο Irwindale (πριν από πολλά χρόνια), οι φωτογράφοι μπορούσαν να τραβήξουν φωτογραφίες μόνο από το τμήμα της πίστας στην άκρη της κερκίδας. Ωστόσο, από εκεί οι φωτογραφίες είναι άθλιες, με κακό φωτισμό και χωρίς δράση, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό.

Αρκετοί ήταν αυτοί που επισήμαναν την επικίνδυνη θέση του φωτογράφου, διότι μπορεί να ήταν καλή θέση για φωτογραφίες, αλλά προφανώς το ρίσκο όπως είδατε είναι πολύ μεγάλο. Ένας άλλος συνάδελφος φωτογράφος, αναφέρει ότι οι φωτογράφοι πολλές φορές τοποθετούνται σε πρόχειρα και επικίνδυνα σημεία, για να βγάλουν όσο το δυνατόν καλύτερες φωτογραφίες. Και συνεχίζει λέγοντας ότι οι φωτογράφοι πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή σε εγρήγορση για το τι συμβαίνει γύρω τους.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Sports Sports Photography

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!