Wildlife Photographer of the Year: Η εικόνα της λεοπάρδαλης του χιονιού που μαγεύει


Wildlife Photographer of the Year: Η εικόνα της λεοπάρδαλης του χιονιού που μαγεύει

Μετά την ανακοίνωση των νικητών του περσινού διαγωνισμού, το Wildlife Photographer of the Year αποκάλυψε τώρα και τους νικητές των People’s Choice Awards.

Είναι εξίσου υπέροχοι με τους νικητές της γενικής βαθμολογίας και των κατηγοριών του διαγωνισμού, αλλά μόνο ένας μπορεί να είναι ο ένας. Και αυτή τη φορά, είναι ο Γερμανός φωτογράφος Sascha Fonseca, με την εντυπωσιακή εικόνα μιας λεοπάρδαλης του χιονιού στο ηλιοβασίλεμα.

Σχεδόν 39.000 εικόνες υποβλήθηκαν στον 58ο διαγωνισμό “Φωτογράφος άγριας ζωής της χρονιάς”. Η κριτική επιτροπή επέλεξε έναν κατάλογο 25 εικόνων και άφησε το κοινό να ψηφίσει. Ψήφισαν 60.466 άτομα, αριθμός ρεκόρ, και ο Sascha με τη λεοπάρδαλη του χιονιού ήταν το “απόλυτο φαβορί”.

Ο Sascha συνέλαβε αυτή την εικόνα κατά τη διάρκεια ενός τριετούς προγράμματος καταγραφής με κάμερα, στα Ινδικά Ιμαλάια. Η λεοπάρδαλη του χιονιού είναι επίσης γνωστή ως το “φάντασμα των βουνών”, γεγονός που σας λέει πόσο δύσκολο είναι να την εντοπίσεις, πόσο μάλλον να τη φωτογραφίσεις.

Μιλώντας για τη νίκη του, ο Sascha λέει:

“Είμαι απίστευτα υπερήφανος που είμαι ο νικητής του φετινού βραβείου People’s Choice Award και ευχαριστώ όλους τους υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο που το έκαναν πραγματικότητα. Η φωτογραφία μπορεί να συνδέσει τους ανθρώπους με την άγρια φύση και να τους ενθαρρύνει να εκτιμήσουν την ομορφιά του αθέατου φυσικού κόσμου. Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη κατανόηση της άγριας ζωής οδηγεί σε βαθύτερη φροντίδα, η οποία ελπίζω να έχει ως αποτέλεσμα την ενεργή υποστήριξη και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κοινού για τη διατήρηση της φύσης”.

Το Wildlife Photographer of the Year αναπτύσσεται και παράγεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Και όπως και τα προηγούμενα χρόνια, όλοι οι νικητές και οι επιλαχόντες του διαγωνισμού θα εκτίθενται στο μουσείο μέχρι τις 2 Ιουλίου 2023.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Εικόνα εξωφύλλου: Sascha Fonseca 

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!