Με αυτά τα κόλπα, θα μπορείτε να δημιουργήσετε κινηματογραφικά βίντεο με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα!


Με αυτά τα κόλπα, θα μπορείτε να δημιουργήσετε κινηματογραφικά βίντεο με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα!

Η ομάδα του Cinecom.net, παρουσιάζει 7 κόλπα που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε κινηματογραφικά βίντεο με όσο γίνεται λιγότερα χρήματα.

Η ενασχόληση με την κινηματογράφηση, αλλά και γενικότερα με την τέχνη του βίντεο, απαιτεί πολλές φορές ακριβό εξοπλισμό για να έχετε καλής ποιότητας αποτελέσματα. Εκτός φυσικά από τις κάμερες, τις περισσότερες φορές είναι απαραίτητα πρόσθετα εργαλεία όπως gimbal, stabilizer, μικρόφωνο, follow focus, διάφορα είδη φίλτρων κλπ. Ειδικά αν είστε στην κατηγορία που μόλις ξεκινάτε να παίρνετε στα σοβαρά την κινηματογράφηση, δεν είναι εύκολο να επενδύσετε σε τόσα πολλά πρόσθετα αξεσουάρ. Η ομάδα του Cinecom, παρουσιάζει στο παραπάνω βίντεο 7 κόλπα (η αλλιώς “hacks”) που θα σας βοηθήσουν να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα που μπορείτε, εξοικονομώντας χρήματα.

Αρχικά δείχνουν πώς να φτιάξετε εύκολα και φθηνά ένα αξιόπιστο focus marker. Το εξάρτημα αυτό, σας βοηθά να σημειώσετε με μαρκαδόρο συγκεκριμένα σημεία εστίασης που θέλετε να έχετε σε μία σκηνή, ανάλογα με τα σημεία εστίασης στα πλάνα σας. Έτσι, σε περίπτωση που δεν έχετε ένα σύστημα follow focus, μπορείτε να φτιάξετε ένα πρόχειρο focus marker για να μην ψάχνεστε με την εστίαση σε διαφορετικά θέματα. Η δεύτερη συμβουλή αφορά τη διαχείριση του φωτός που πέφτει στη σκηνή σας, συγκεκριμένα το μπλοκάρισμα ανεπιθύμητου φωτός. Η ομάδα δείχνει ένα τρόπο να φτιάξετε το δικό σας DIY stray light blocker, με ένα κομμάτι μαύρο ύφασμα, και εξαρτήματα όπως ένα grip head το οποίο μετακινεί το light blocker και ένα C Stand πάνω στο οποίο τοποθετείται ολόκληρη η κατασκευή. Έτσι, μπορείτε να μπλοκάρετε κάποια σημεία που ρίχνουν ανεπιθύμητο φως στη σκηνή σας.

Η τρίτη συμβουλή αφορά διάφορες υποκατηγορίες. Η ομάδα δείχνει πώς να κολλήσετε αξεσουάρ πάνω στην κάμερα, όπως ασύρματους πομπούς ή οτιδήποτε άλλο, με τη χρήση velcro ταινιών. Επίσης, μπορείτε να κολλήσετε με velcro χρωματικά φίλτρα (gels) στους φωτισμούς σας, για δημιουργικούς συνδυασμούς χρωμάτων στο βίντεο σας. Στην ίδια κατηγορία δείχνουν ένα φθηνό τρόπο να φτιάξετε το δικό σας DIY monitor sun hood, το οποίο πάλι με χρήση velcro τοποθετείται στο monitor. Στη συνέχεια συνιστούν τη χρήση φθηνών smoke machines (μηχανές καπνού) για μοναδικά δημιουργικά και ατμοσφαιρικά εφέ. Επίσης, ένα από τα πιο απλά πράγματα που προτείνουν, είναι η χρήση των λεγόμενων “vice clamps”, φθηνά συστήματα με σφιγκτήρες, για να τοποθετείτε χρήσιμα πράγματα όπως ένα background roll σύστημα, σε οποιαδήποτε θέση θέλετε στο χώρο της σκηνής σας. Λογικά, θα τα βρείτε εύκολα σε καταστήματα με εργαλεία.

Μια ακόμη συμβουλή, αφορά τον φωτισμό με φορητά RGB μαγνητικά LED όπως το Aputure MC, που είναι φθηνά σε σχέση με τα μεγάλα επαγγελματικά LED και σας προσφέρουν ευελιξία όσο αφορά την τοποθέτηση τους άλλα και την επιλογή χρώματος. Η τελευταία συμβουλή που αναφέρει η ομάδα του Cinecom, αφορά τα step-up rings για τη χρήση φίλτρων. Αντί να αγοράζετε για κάθε φακό το αντίστοιχο φίλτρο που θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα φίλτρο και με τη χρήση των step-up rings να το προσαρμόζετε σε διαφορετικούς φακούς, εξοικονομώντας χρήματα. Πώς σας φάνηκαν τα συγκεκριμένα “hacks”; Έχετε εφαρμόσει κάποιο από αυτά για τα βίντεο σας;

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Video Accessories videography

Πηγή:

Diyphotography
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!