H Fujifilm κλείνει τα 90 χρόνια και γιορτάζει με την ανακοίνωση της νέας compact Fujifilm X100VI με ανάλυση 40.2mp και βίντεο 6Κ!


H Fujifilm κλείνει τα 90 χρόνια και γιορτάζει με την ανακοίνωση της νέας compact Fujifilm X100VI με ανάλυση 40.2mp και βίντεο 6Κ!

Στην καρδιά του Τόκιο, κατά τη διάρκεια του πολυαναμενόμενου ετήσιου συνεδρίου X Summit, η Fujifilm έκανε μια ανακοίνωση που έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στην κοινότητα των φωτογράφων και βιντεογράφων: την κυκλοφορία της Fujifilm X100VI.

Η καινούργια αυτή έκδοση έρχεται να ενταχθεί στην πλούσια γκάμα των premium μικρών compact καμερών της εταιρείας, φέρνοντας μια σειρά από εξελίξεις που σίγουρα θα συζητηθούν.

Ο Teiichi Goto, Πρόεδρος και CEO της Fujifilm Holdings, έκανε μια σημαντική δήλωση, υπογραμμίζοντας ότι φέτος σηματοδοτείται η 90η επέτειος από την ίδρυση της εταιρείας. Επισημαίνοντας την παραγωγή εικόνας ως τον αρχικό πυρήνα της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Fujifilm, ο Goto διαβεβαίωσε ότι αυτός ο τομέας θα παραμείνει στο επίκεντρο της εταιρείας.

Η X100VI αποτελεί ένα επετειακό προϊόν που εκπροσωπεί τις βασικές αξίες της Fujifilm, όπως ανέφερε ο Yuji Igarashi, επικεφαλής της ομάδας imaging της εταιρείας.

Η κάμερα φέρει τον 5ης γενιάς επεξεργαστή και τον αισθητήρα X-Trans 5 HR με ανάλυση 40.2MP, προσθέτοντας σταθεροποίηση εικόνας 5 αξόνων, η οποία παρέχει διόρθωση έως και 6.0EV. Όπως ανέφερε ο Justin Stailey από την ομάδα ανάπτυξης προϊόντων, η προσθήκη του IBIS ήταν ζωτικής σημασίας για την αξιοποίηση του υψηλής ανάλυσης αισθητήρα, αλλά η ομάδα είχε ως προτεραιότητα να μην αυξηθούν σημαντικά οι διαστάσεις της κάμερας.

Η X100VI διατηρεί τον φακό 23 mmF2, δανεισμένο από την X100V αλλά και τον εξωτερικό σχεδιασμό και το υβριδικό οπτικό/ηλεκτρονικό εικονοσκόπιο που χρησιμοποιήθηκε στα προηγούμενα μοντέλα X100, με την προσθήκη όμως της προσομοίωσης φιλμ, Reala ACE, το οποίο εμφανίζεται για πρώτη φορά στη σειρά X.

Η νέα mirrorless χρησιμοποιεί την αυτόματη εστίαση ανίχνευσης θέματος του X-Processor 5 για την ακριβή παρακολούθηση μιας σειράς θεμάτων. Κατασκευασμένο με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης βαθιάς μάθησης, εντοπίζει ζώα, πουλιά, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, ποδήλατα, αεροπλάνα, τρένα, έντομα και drones, ενώ ο αλγόριθμος πρόβλεψης αυτόματης εστίασης προσφέρει αξιόπιστη εστίαση ακόμη και κατά την εγγραφή θεμάτων που κινούνται συνεχώς

Η κάμερα διαθέτει ανακλινόμενη οθόνη LCD με ανάλυση 1,62 εκατομμύρια κουκκίδες για ακρίβεια και λεπτομέρεια χρώματος και δυνατότητα κλίσης 45° όταν κρατάτε την κάμερα σε υψηλές ή χαμηλές γωνίες. Η χρήση του AR-X100 και του PRF-49 μαζί καθιστά το X100VI ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες. Ο συνδυασμός απωθεί με σιγουριά τη σκόνη, την υγρασία και τις θερμοκρασίες έως και -10°C (14°F), ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να δημιουργείτε σε πιο δύσκολες συνθήκες.

Η Χ100VI προσφέρει τη δυνατότητα βιντεοσκόπησης έως 6.2K/30p σε έως 10-bit 4:2:2 εσωτερικά και είναι η πρώτη κάμερα της σειράς X που προσφέρει tap-to-track AF σε βίντεο και την πρώτη που επιτρέπει την απευθείας μεταφόρτωση στο cloud στην πλατφόρμα συνεργασίας Frame.io της Adobe χωρίς την ανάγκη εξαρτημάτων.

Παρά την προσθήκη του IBIS, η κάμερα καταφέρνει να διατηρήσει μια αυτονομία 450 λήψεων ανά φόρτιση, έναν αριθμό που υπερβαίνει την απόδοση του προηγούμενου μοντέλου X100V, χάρη στις λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας του X-Processor 5.

Επιπρόσθετα, η Fujifilm ανακοίνωσε μια ειδική έκδοση για την 90η επέτειο, την X100VI περιορισμένης έκδοσης, που θα διατίθεται σε 1934 μονάδες, μαζί με ένα ειδικά σχεδιασμένο κουτί και κιτ. Αυτή η συλλεκτική έκδοση είναι ένας φόρος τιμής στην πλούσια ιστορία και κληρονομιά της εταιρείας στον τομέα της φωτογραφίας και της εικόνας.

Όπως κάθε φορά η Fujifilm έχει τη συνήθεια να προσθέτει μια έκπληξη στο τέλος αυτών των εκδηλώσεων και αυτή την περίπτωση, ανακοίνωσε μια προσθήκη στον roadmap των φακών X: τον XF16-50 F2.8-4.8, διάδοχο του καταξιωμένου 18-55mm F2.8-4.0 OIS, προορισμένο για τις κάμερες πέμπτης γενιάς.

Η εταιρεία έχει επίσης υποσχεθεί βελτιωμένη ανίχνευση θεμάτων όταν χρησιμοποιείται με ηλεκτρονικό κλείστρο για τις κάμερες πέμπτης γενιάς: X-H2S, X-H2, X-T5 και X-S20. Η παρακολούθηση AF θα βελτιωθεί επίσης για όλα τα μοντέλα εκτός από την X-H2. Το Reala ACE θα προστεθεί στα τέσσερα αυτά μοντέλα. Τα δύο μοντέλα X-H θα αποκτήσουν επίσης τη δυνατότητα απευθείας ανεβάσματος από την κάμερα στο cloud, χρησιμοποιώντας το εσωτερικό Wi-Fi τους. Αυτές οι ενημερώσεις αναμένεται να έρθουν την Άνοιξη του 2024, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Fujifilm Fujifilm X100VI
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!