Η Toshiba πουλάει το τμήμα αισθητήρων στη Sony


Η Toshiba πουλάει το τμήμα αισθητήρων στη Sony

Αγοραστής από ότι φαίνεται θα είναι η Sony και το ποσό της εξαγοράς υπολογίζεται στα 164.68 εκατομμύρια δολάρια.

Η εξαγορά του τομέα παραγωγής αισθητήρων από τη Toshiba θα προσθέσει στην παραγωγική δυνατότητα της Sony επιπλέον 100.000 μονάδες τον μήνα.

Η Sony είχε το 40% της αγοράς των CMOS αισθητήρων την χρονιά που μας πέρασε, μία αγορά 8.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η επόμενη εταιρία παραγωγής αισθητήρων, η Techno Systems Research κατείχε μόλις το 16% της αγοράς.

Σύμφωνα με το Bloomberg η αγορά των αισθητήρων εικόνας αναμένεται να πιάσει τα 12 δισεκατομμύρια μέχρι το 2019 και στη Sony υπολογίζουν ότι το ποσοστό τους θα ανέβει στα 62%.

Αισθητήρες της Toshiba χρησιμοποιούνται ήδη σε πολύ σημαντικά μοντέλα φωτογραφικών μηχανών, όπως η Nikon D5200 και Nikon D7100.

Τι έχετε να πείτε για τα νέα της εξαγοράς; Είναι προς όφελος των φωτογράφων ή όχι;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Sony Toshiba

Πηγή:

Bloomberg
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    …και πολλά smartphones όπως το HTC M9, αλλά κ το αείμνηστο 808 Pureview! Κρίμα, λιγότερος ανταγωνισμός…

  • #
    1

    Στην κατηγορία των μικρών αισθητήρων (κινητών) η toshiba έχει πολύ πιο αξιόλογα προϊόντα. Οι αισθητήρες της παράγουν καθαρότερες απεικονίσεις με πολύ λιγότερα artifacts και καλύτερη απεικόνιση textures από αυτούς της sony. Οι SONY στην μικρή κατηγορία παράγει ελαιογραφίες που μετά προσθέτει και τρελό sharpening για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Κοινώς παρά τις φαμφάρες δεν το έχει.. Δεν είναι τυχαίο ότι κορυφαία κινητά όπως το 808 έχουν toshiba αισθητήρες.

    Αν είναι το Ζ6 να έχει αισθητήρα toshiba (με όνομα sony) καλώς να έρθει. Αλλιώς αν είναι να τους καπελώσουν για να πουλάνε sony ας μην γίνει ποτέ η συνένωση.

    Σίγουρα η sony ενισχύει την παντοδυναμία της και αυτό γενικά (τα μονοπώλια) δεν είναι καλό.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!