Αυτή είναι η μεγαλύτερη εικόνα του Γαλαξία μας στα 46 gigapixels


Αυτή είναι η μεγαλύτερη εικόνα του Γαλαξία μας στα 46 gigapixels

H συγκεκριμένη εικόνα δημιουργήθηκε με φωτογραφίες που έβγαλαν στο Cerro Armazones Observatory της Χιλής σε μία προσπάθεια να καταγράψουν αντικείμενα διαφορετικής φωτεινότητας στον Γαλαξία μας.

Η έρευνα κατέγραψε 50.000 νέα αντικείμενα. Ο ουρανός χωρίστηκε σε 268 τομείς και για αρκετές ημέρες γινόταν καταγραφή κάθε τομέα.

Η τελική εικόνα, σύνθεση των φωτογραφιών που τραβήχτηκαν, έχει ανάλυση 46 Gigapixels (855.000 x 54.000) και μέγεθος 194GB και μπορείτε να την δείτε σε ειδικό online εργαλείο πατώντας εδώ. To εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν zoom και να ρυθμίσουν το πως εμφανίζεται η εικόνα.

Για να δει κάποιος τη φωτογραφία στην πλήρη ανάλυση της θα πρέπει να χρησιμοποιήσει 22.000 Full HD τηλεοράσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Astrophotography
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!