Irix 15mm f/2.4, αυτός είναι ο πρώτος φακός της νέας μάρκας


Irix 15mm f/2.4, αυτός είναι ο πρώτος φακός της νέας μάρκας

Πρόκειται για ένα υπερ-ευρυγώνιο φακό με manual εστίαση, για DSLR μηχανές με Full Frame αισθητήρα, κατασκευασμένο από 15 οπτικά στοιχεία σε 11 groups. Δύο από τα στοιχεία είναι extra-low dispersion, τρία είναι High Refractive και δύο είναι ασφαιρικά, εξασφαλίζοντας μειωμένες παραμορφώσεις, ενώ η ειδική επίστρωση neutrino μειώνει τις χρωματικές εκτροπές και τα φαινόμενα flare και ghost.

Το διάφραγμα έχει 9 λεπίδες για ελκυστικό θόλωμα του φόντου (bokeh) και η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι τα 29 εκατοστά.

O φακός διατίθεται σε δύο εκδόσεις, ανάλογα με την κατασκευή του. Η έκδοση Firefly έχει πιο ελαφρύ σώμα και εργονομικό δαχτυλίδι εστίασης και η έκδοση Blackstone σώμα από αλουμίνιο και μαγνήσιο για να αντέχει σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και χαραγμένες φωσφορίζουσες κλίμακες. Το βάρος της πρώτης έκδοσης είναι στα 608 γραμμάρια για Canon και 581 γραμμάρια για Nikon και της δεύτερης έκδοσης στα 685 γραμμάρια για Canon και 653 γραμμάρια για Nikon.

Επιπλέον ο νέος φακός δέχεται στο εμπρός μέρος βιδωτά φίλτρα 95mm και στο πίσω μέρος του φίλτρα ζελατίνης, ενώ διαθέτει διακόπτη κλειδώματος του δαχτυλιδιού εστίασης, κλίμακες διαφραγμάτων και του βάθους πεδίου σε κάθε διάφραγμα (στην θέση του άπειρου ακούγεται ένα κλικ) και δυνατότητα ρύθμισης της εστίασης για κάθε μηχανή.

Irix 15mm f2.4

Irix 15mm f2.4

Ο Irix 15mm f/2.4 αναμένεται να είναι διαθέσιμος μέσα στην άνοιξη για Canon, Nikon και Pentax μηχανές, με τις τιμές να μην έχουν γίνει γνωστές.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Full Frame
Για μηχανές Canon EF, Nikon F, Pentax K
Εστιακό μήκος 15mm
Γωνία Θέασης 110⁰
Σταθεροποιητής Όχι
Μέγιστο διάφραγμα f/2.4
Ελάχιστο διάφραγμα f/22
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος 9
Οπτικά στοιχεία 15
Groups 11
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 28 εκατοστά
Αυτόματη εστίαση Όχι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 581-685 γραμμάρια
Μήκος 10 εκατοστά
Διάμετρος 11.4 χιλιοστά
Φίλτρο 95mm

Irix 15mm f2.4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Irix Irix Lenses Lenses

Πηγή:

Irix
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!