Casio EX-TR, μια selfie camera των 1000 δολαρίων κατακτά την Κίνα


Casio EX-TR, μια selfie camera των 1000 δολαρίων κατακτά την Κίνα

Η Casio EX-TR έχει ανάλυση 11.1 megapixels και ευρυγώνιο φακό 21mm. Καταγράφει Full HD video και έχει ενσωματωμένο WiFi. Άλλα είναι όμως τα χαρακτηριστικά της που την έχουν κάνει ανάρπαστη.

Είναι μια φωτογραφική μηχανή εξειδικευμένη στις selfie. Σχεδιαστικά, θυμίζει λίγο smartphone. Έχει πλάτος μόλις 9.5 χιλιοστά. Διαθέτει περιστρεφόμενη LCD οθόνη αφής 3″ που μπορεί να αποσπάται από το πλαίσιο της, το οποίο χρησιμεύει και ως stand. Επιπλέον, διαθέτει δύο κουμπιά κλείστρου, για να κάνει ευκολότερο τον χειρισμό της με το ένα χέρι.

Το μεγαλύτερο ατού της όμως είναι τα ειδικά make-up modes της, που της έχουν χαρίσει το παρατσούκλι zipai shenqi, δηλαδή “το μαγικό εργαλείο για υπέρτατες selfie”. Το ειδικό software “σκανάρει” το ανθρώπινο πρόσωπο, και ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμεί ο χρήστης, μπορεί να εξαφανίσει τα σημάδια του προσώπου, να το δείχνει πιο λεπτό, με μεγαλύτερα μάτια και μικρότερο πηγούνι, ενώ μπορεί να ρυθμίσει το πόσο λευκό και λείο θα φαίνεται το δέρμα. Τέλος, μπορεί να θολώσει τον περιβάλλοντα χώρο γύρω από το πρόσωπο, μιμούμενη έτσι το βάθος πεδίου.

Η μηχανή έχει ως κύριο target group τον γυναικείο πληθυσμό και είναι διαθέσιμη σε πολλές χρωματικές εκδόσεις. Το αρχικό της μοντέλο κόστιζε “μόλις” 249 δολάρια, αλλά η δυσκολία της Casio να καλύψει την τεράστια και συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση, εκτίναξε την τιμή της στην αγορά των μεταχειρισμένων σε δυσθεώρητα ύψη.

Το νέο μοντέλο κοστίζει περίπου 1000 δολάρια και είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο στην Ασία. Αν όμως θέλετε να διαθέσετε τόσα χρήματα για την “zipai shenqui” Casio EX-TR, μπορείτε να την προμηθευτείτε από ιστοσελίδες online αγορών, όπως το ebay και το amazon.

Casio EX-TR

Casio EX-TR

Casio EX-TR

Casio EX-TR

Casio EX-TR

Casio EX-TR

Casio EX-TR

Casio EX-TR

Casio EX-TR

Casio EX-TR

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

digitalrev
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

1 σχόλιο

  • #
    1

    Τόσο πολύ αυταρέσκεια και ναρκισσισμός έχουν κατακλύσει τον κόσμο πια; Τι να πω, ο ορισμός του καταναλωτικού σκουπιδιού αυτή η κάμερα…

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!