Μία μέρα σε παραλία της Γαλλίας του 1899, μέσα από ένα έγχρωμο 4Κ βίντεο!


Μία μέρα σε παραλία της Γαλλίας του 1899, μέσα από ένα έγχρωμο 4Κ βίντεο!

Έχουμε δει πολλές φορές βίντεο από το μακρινό παρελθόν που έχουν δεχτεί επεξεργασία για να γίνουν 4K και έγχρωμα.

Πως περνούσαν όμως την ημέρα τους στην παραλία οι άνθρωποι το 1899;

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε εικόνες από τις παραλίες Étretat και Le Tréport στη Νορμανδία της Γαλλίας.

Στην περιγραφή του βίντεο διαβάζουμε:

Πιθανότατα γυρίστηκε από τον Georges Méliès, με τα καινοτόμα πλάνα του, ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά του το 1899. Ο Méliès ξεκίνησε να κάνει πολλές ταινίες, συχνά στα αγαπημένα του σημεία διακοπών όπως το Le Treport.

Το κλασικό ταξίδι του στη Σελήνη κυκλοφόρησε το 1902.

Πριν γίνει δημοφιλής η Ριβιέρα, οι Παριζιάνοι πήγαιναν προς τη θάλασσα της Νορμανδίας. Το βίντεο ξεκινά με τους επιβάτες που φτάνουν στο σιδηροδρομικό σταθμό Mers-Le Tréport. Παρατηρήστε τις καλύβες παραλίας για τις πιο τολμηρές γυναίκες που ήθελαν να βάλουν μαγιό. Οι καλύβες μετά μεταφέροταν κάτω στην άκρη του νερού για μια βουτιά στο νερό. Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι οι σανίδες κατάδυσης που συνδέονται με αγκυροβολημένα σκάφη. Αυτό το άθλημα κατάδυσης του 19ου αιώνα από ένα διάδρομο που συνδέεται με μια βάρκα έχει καταγραφεί στον πίνακα ζωγραφικής του 1866 “Sea Bathing at Étretat” του Eugène Lepoittevin. Κατά τη διάρκεια της λήψης panning στο Le Treport, μπορείτε για λίγο να δείτε τους λόφους της γειτονικής κοινότητας Mers-les-Bains, λίγα χιλιόμετρα μακριά.

Μερικά από αυτά τα πλάνα περιλαμβάνονται επίσης στο ντοκιμαντέρ του 1947 “Paris 1900” σε σκηνοθεσία της Nicole Vedrès. Της δόθηκε μια απλή σύντομη περιγραφή για να εξερευνήσει το Belle Epoch Paris χρησιμοποιώντας κείμενα και αρχειακό υλικό. Το αποτέλεσμα ήταν ένα χιουμοριστικό δοκίμιο στις αρχές του 20ού αιώνα στη Γαλλία. Αρχειακό υλικό από το Internet Archive (στο archive.org)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!