Τρεις άντρες σκοτώθηκαν επειδή ακολούθησαν τις οδηγίες του Google Maps!


Τρεις άντρες σκοτώθηκαν επειδή ακολούθησαν τις οδηγίες του Google Maps!

Τρεις άντρες έπεσαν από μία γέφυρα ακολουθώντας τυφλά τις οδηγίες του Google Maps με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.

Αδιανόητο! Είναι ποτέ δυνατόν ένα πρόγραμμα πλοήγησης (GPS) να σκοτώσει 3 άτομα; Σύμφωνα με ινδικά MME, ξεκίνησε επίσημη έρευνα στην Ινδία σε βάρος της Google για το Google Maps, μετά τον θάνατο τριών ανθρώπων που επέβαιναν σε ένα όχημα το οποίο έπεσε από μια γέφυρα. Οι άτυχοι άντρες ακολουθούσαν τυφλά τις οδηγίες του Google Maps! Εν τω μεταξύ, ένα μέρος της γέφυρας είχε καταρρεύσει νωρίτερα μέσα στο χρόνο λόγω πλημμυρών. Δείτε την εν λόγω γέφυρα και το κρίσιμο σημείο όπου συνέβη το θανάσιμο ατύχημα:

Οι ντόπιοι κάτοικοι της περιοχής γνώριζαν καλά για τη μεγάλη ζημιά και για αυτό το λόγο απέφευγαν τη γέφυρα. Ωστόσο, οι 3 άντρες δεν ήταν από τη συγκεκριμένη περιοχή και βρέθηκαν εκεί για έναν γάμο βασιζόμενοι μόνο στις οδηγίες του Google Maps. Να αναφέρουμε επίσης πως δεν υπήρχε κανένα απαγορευτικό ή κάποια ειδική σήμανση στη γέφυρα (που προειδοποιεί για κίνδυνο λόγω ζημιάς). Μετά από αυτήν την τραγωδία, η αστυνομία έχει ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε τέσσερις μηχανικούς και σε ένα στέλεχος του Google Maps, ενώ ένας εκπρόσωπος της Google είπε στο BBC Hindi ότι συνεργάζεται απόλυτα με την έρευνα της αστυνομίας προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι συνθήκες.

Το τραγικό περιστατικό πυροδότησε μια συζήτηση σχετικά με το εάν εφαρμογές πλοήγησης όπως το Google Maps μοιράζονται την ευθύνη για τέτοια ατυχήματα. Υπάρχουν αρκετοί που κατηγορούν την εφαρμογή ότι δεν παρέχει ακριβείς πληροφορίες για τις συνθήκες των δρόμων (όπως ο κίνδυνος πτώσης στη συγκεκριμένη γέφυρα λόγω ζημιών), ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μεγαλύτερη αποτυχία εκ μέρους της κυβέρνησης επειδή δεν απέκλεισε το μέρος ώστε κανείς να μην περνάει από εκεί ρισκάροντας τη ζωή του.

Μη νομίζετε ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν είναι το πρώτο θανατηφόρο περιστατικό στην Ινδία όπου εμπλέκεται το Google Maps. Το 2021, ένας άντρας πνίγηκε όταν ακολουθώντας τις GPS οδηγίες έπεσε από ένα φράγμα, ενώ πέρυσι δύο γιατροί πέθαναν πέφτοντας σε ένα ποτάμι επειδή και εκείνοι ακολούθησαν τυφλά τις οδηγίες του Google Maps. Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρώην εργαζόμενο του Google Maps Ashish Nair οι εφαρμογές πλοήγησης δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για ατυχήματα, διότι οι όροι των υπηρεσιών τους καθιστούν σαφές ότι οι χρήστες πρέπει να εφαρμόζουν τη δική τους κρίση στο δρόμο και ότι οι πληροφορίες που παρέχονται από την εφαρμογή ενδέχεται να διαφέρουν από τις πραγματικές συνθήκες.

Εσείς τι γνώμη έχετε για το περιστατικό και για το αν προκύπτει ευθύνη εκ μέρους του Google Maps;

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Google Google Maps

Πηγή:

Bbc
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!

[newsletter_form]