Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “A game of Power”


Έκθεση φωτογραφίας  με τίτλο “A game of Power”

Η έκθεση έχει θέμα της το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ. Α.Ε. και ο εμπνευστής και δημιουργός της είναι ο Χρήστος Τόλης. Ο φωτογράφος εστιάζει στον κόσμο του ορυχείου και δημιουργεί μοναδικές ασπρόμαυρες εικόνες όπου τα δίπολα φύση-ανθρώπινη παρέμβαση, ομορφιά-ασχήμια και κίνηση-σταθερότητα παίζουν τα δικά τους παιχνίδια.

Ακολουθεί το σημείωμα του φωτογράφου:

Το ορυχείο και το περιβάλλον του. Ένα παιχνίδι δύναμης, ένα ατέρμονο bras-de-fer. Ειρωνικά, διεξάγεται ακριβώς για την παραγωγή της ηλεκτρικής ισχύος. Μιας αόρατης “δύναμης”, προϊόντος αυτού του μοναχικού εσωστρεφούς τοπίου που τροφοδοτεί έναν ολοένα και πιο διασυνδεδεμένο κόσμο.

Η φύση παρούσα ακόμα και μέσα σε αυτή την “αποκαλυπτική” γεωμορφία. Σε αρμονία με τις ανθρώπινες κατασκευές και τα υπολείμματα τους, δημιουργεί χώρους και μορφές μοναδικής συμμετρίας και ομορφιάς.

Μιας ομορφιάς φρικτής και εφήμερης καθώς στο ορυχείο τίποτα δεν μένει στάσιμο, τίποτα δεν παραμένει ίδιο για πολύ. Μια αυτόματη σχεδόν διαδικασία τέχνης, που συμβαίνει λαθραία, σε ένα κόσμο που παλεύει για δύναμη…

Η έκθεση “A game of Power” εγκαινιάζεται στις 12 Μαρτίου και ώρα 21:00 και θα διαρκέσει έως τις 12 Απριλίου. Τη συναντάμε στο “Art Factory – Τεχνοστάσιον“, ενώ οι ώρες λειτουργίας είναι οι ακόλουθες:
Τρίτη – Παρασκευή: 15:00 με 21:00
Σάββατο – Κυριακή: 13:00 με 19:00

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της ΔΕΗ Α.Ε.

Αυτές είναι μερικές από τις εικόνες που θα συναντήσετε στην έκθεση:

A Gameof Power 4

A Gameof Power 3

A Gameof Power 2

A Gameof Power 1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!