Μια ματιά στις κάμερες του Orion της NASA που κατευθύνεται στο φεγγάρι!


Μια ματιά στις κάμερες του Orion της NASA που κατευθύνεται στο φεγγάρι!

Η NASA παρείχε το περίγραμμα των καμερών που βρίσκονται πάνω στο μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Orion.

Το Orion θα διανύσει περισσότερα από 64.000 χιλιόμετρα πέρα από τη Σελήνη. Οι ενσωματωμένες κάμερες θα συλλέγουν σημαντικά τεχνικά δεδομένα και θα προσφέρουν εντυπωσιακές νέες εικόνες.

Επί του πυραύλου SLS και του Orion, υπάρχουν 24 κάμερες, εκ των οποίων οκτώ στον πύραυλο (SLS) και 16 στο Orion. Οι κάμερες θα καταγράφουν σημαντικά γεγονότα της αποστολής, όπως η απογείωση, η άνοδος, η ανάπτυξη της ηλιακής συστοιχίας, οι επιθεωρήσεις του εξωτερικού πυραύλου, η προσγείωση και η ανάκτηση. Οι κάμερες θα φωτογραφίζουν επίσης τη Γη και τη Σελήνη.

Στον πύραυλο, ο οποίος εκτοξεύθηκε με επιτυχία νωρίς σήμερα το πρωί από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, υπάρχει μια τετράδα καμερών γύρω από το τμήμα του κινητήρα που στρέφεται προς τον Orion, ένα ζευγάρι καμερών στο ενδιάμεσο δοχείο κοντά στην κορυφή των προωθητήρων και δύο κάμερες στον προσαρμογέα της βαθμίδας του οχήματος εκτόξευσης.

Οι οκτώ κάμερες θα περάσουν κυκλικά από μια προγραμματισμένη ακολουθία κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης και της ανόδου.

Στον Orion, μια εξωτερική κάμερα τοποθετημένη στον προσαρμογέα της μονάδας πληρώματος θα φωτογραφίζει την άνοδο του πυραύλου SLS, παρέχοντας μια εικόνα από την “κάμερα πυραύλου”. Τέσσερις κάμερες προσαρτημένες στα φτερά της ηλιακής συστοιχίας του Orion, θα βοηθήσουν τους μηχανικούς να παρακολουθούν την υγεία του Orion και να καταγράφουν selfie του διαστημικού σκάφους με φόντο τη Γη ή τη Σελήνη.

Κάθε μία από τις τέσσερις πτέρυγες ηλιακής συστοιχίας του Orion έχει μια εμπορική κάμερα τοποθετημένη στην άκρη της, η οποία έχει τροποποιηθεί ιδιαίτερα για χρήση στο διάστημα, παρέχοντας θέα του εξωτερικού του διαστημικού σκάφους”, δήλωσε ο David Melendrez, επικεφαλής ολοκλήρωσης εικόνων για το πρόγραμμα Orion στο διαστημικό κέντρο Johnson της NASA στο Χιούστον.

Μια εξειδικευμένη κάμερα στον προσαρμογέα της μονάδας πληρώματος χρησιμοποιείται για την οπτική πλοήγηση. Η κάμερα θα βοηθήσει επίσης στον ακριβή προσδιορισμό της θέσης του Orion στο διάστημα και θα φωτογραφίσει τη Σελήνη κατά τη διάρκεια της πλησιέστερης προσέγγισης του Orion. Στο εσωτερικό του Orion υπάρχουν ασύρματες κάμερες για την καταγραφή της προοπτικής των αστροναυτών. Ένα ζεύγος εξωτερικών καμερών υψηλής ταχύτητας θα παρακολουθεί τις λειτουργίες του αλεξίπτωτου κατά την επανείσοδο.

Οι κάμερες θα καταγράφουν επίσης βίντεο, που θα κυμαίνονται από τυπικής ευκρίνειας έως και ανάλυσης 4Κ.

Η NASA επισημαίνει ότι “οι εικόνες για την αποστολή Artemis I θα εξαρτηθούν από διάφορους παράγοντες, όπως ο φωτισμός, ο προσανατολισμός του διαστημικού σκάφους και οι δυνατότητες επικοινωνίας κατά τη διάρκεια των διαφόρων φάσεων της αποστολής”.

Το Orion περιλαμβάνει επίσης τρεις κάμερες μέσα στην καμπίνα, ως μέρος μιας τεχνολογικής επίδειξης, της Callisto. Οι κάμερες μέσα στην καμπίνα θα χρησιμοποιηθούν για δοκιμή τηλεδιάσκεψης και “μπορεί να ενισχύσουν την ικανότητα του κοινού να φανταστεί τον εαυτό του μέσα στο Orion”.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα Artemis και τους στόχους του, εδώ.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Artemis NASA

Πηγή:

DPReview

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!