Αμερικανός αντιμετωπίζει 70 χρόνια φυλάκισης για τη δημιουργία AI εικόνων κακοποίησης παιδιών!


Αμερικανός αντιμετωπίζει 70 χρόνια φυλάκισης για τη δημιουργία AI εικόνων κακοποίησης παιδιών!

Ένας Αμερικανός κατηγορήθηκε για τη δημιουργία 13.000 εικόνων τεχνητής νοημοσύνης με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Πού είναι οι λεγόμενες “δικλείδες ασφαλείας”; Δεν υπάρχει κακόβουλη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης; Υπάρχει και είναι φριχτή. Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που δημοσίευσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ) την περασμένη Δευτέρα, ο 42χρονος Steven Anderegg από το Holmen του Wisconsin κατηγορείται ότι δημιούργησε χιλιάδες ρεαλιστικές εικόνες γυμνού και ημίγυμνου περιεχομένου με ανήλικα παιδιά με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Χρησιμοποίησε το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης Stable Diffusion για τον σκοπό αυτό. Σύμφωνα με το FBI, τον Anderegg βαραίνουν 4 κατηγορίες: δημιουργία, διανομή και κατοχή υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών καθώς και αποστολή τέτοιου υλικού σε παιδί κάτω των 16 ετών.

Σε περίπτωση που ο Anderegg καταδικαστεί, αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης περίπου 70 ετών με υποχρεωτική φυλάκιση τουλάχιστον 5 ετών. Η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας Lisa Monaco δήλωσε το εξής:

Η τεχνολογία μπορεί να αλλάζει, αλλά η δέσμευσή μας για την προστασία των παιδιών δε θα αλλάξει. Με απλά λόγια, το υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (Child Sexual Abuse Material, CSAM) που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη εξακολουθεί να είναι εγκληματικό και όσοι το κάνουν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη για το γεγονός ότι εκμεταλλεύονται την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσουν άσεμνες, υβριστικές και όλο και πιο φωτορεαλιστικές εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Το FBI ξεκίνησε την έρευνα του όταν το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά (NCMEC) έλαβε πέρυσι 2 αναφορές σχετικά με τον λογαριασμό του Anderegg στο Instagram. Από τότε άρχισαν να παρακολουθούν τη δραστηριότητα του και να συλλέγουν πληροφορίες. Τελικά, συγκέντρωσαν τα απαραίτητα ώστε να εκδοθεί επίσημο ένταλμα έρευνας. Κατασχέθηκε ο υπολογιστής του και οι αρχές ανακάλυψαν χιλιάδες εικόνες που δημιουργήθηκαν με τεχνητή νοημοσύνη μέσω εντολών κειμένου που περιείχαν εξαιρετικά υβριστικές και χυδαίες περιγραφές.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ), πολλές από αυτές τις εικόνες απεικόνιζαν γυμνούς (ή μερικώς ντυμένους) ανηλίκους να επιδεικνύουν ή να αγγίζουν τα γεννητικά τους όργανα ή να βρίσκονται σε σεξουαλική επαφή με άνδρες. Τα αποδεικτικά στοιχεία που ανακτήθηκαν από τις ηλεκτρονικές συσκευές του Anderegg αποκάλυψαν ότι δημιούργησε αυτές τις εικόνες χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα ρητά μηνύματα κειμένου που σχετίζονται με ανηλίκους, τα οποία στη συνέχεια αποθήκευσε στον υπολογιστή του.

Εξοργιστικό. Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να πράξει τα αυτονόητα.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

AI lawsuit

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!