Βρέθηκε ζωντανή αράχνη μέσα στο σκόπευτρο μιας Sony κάμερας!


Βρέθηκε ζωντανή αράχνη μέσα στο σκόπευτρο μιας Sony κάμερας!

Ο Ολλανδός φωτογράφος Ties Blaaus ανακάλυψε μια ζωντανή αράχνη μέσα στο ηλεκτρονικό σκόπευτρο της Sony a7 IV κάμερας του.

Μήπως είναι κάποιος “ενσωματωμένος” κρυφός βοηθός της κάμερας; Φανταστείτε να πιάσετε την κάμερα σας για να φωτογραφίσετε κάτι, και όταν πλησιάζετε το μάτι σας στο σκόπευτρο να δείτε μέσα μια ζωντανή αράχνη! Αυτό συνέβη στον Ολλανδό φωτογράφο Ties Blaaus ο οποίος εντόπισε μια ξανθιά ζωντανή αράχνη στο εσωτερικό του EVF της Sony A7 IV κάμερας του. Ο Blaaus στράφηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο για να ζητήσει συμβουλές σχετικά με την αφαίρεση της μικροσκοπικής αράχνης που σύμφωνα με τα λεγόμενά του έχει μετακινηθεί μέσα στο σώμα της μηχανής.

Ο Andrea Pizzini από το Sony Alpha Rumors δημοσίευσε το παραπάνω βίντεο που είδατε σχετικά με αυτό το ασυνήθιστο θέμα, ζητώντας από την κοινότητα να βοηθήσει εκ μέρους του φωτογράφου. Τα σχόλια είχαν ποικιλία. Ένα από αυτά αναφέρει το εξής:

Βάλτε την κάμερα σε ένα τρίποδο. Αποσυνδέστε τον φακό και τοποθετήστε την κάμερα προς τα κάτω για να προστατέψετε τον αισθητήρα από τη σκόνη. Καλύψτε το EVF έτσι ώστε να μην μπαίνει φως μέσα. Φωτίστε το σημείο της κάμερας που είναι ανοιχτή η υποδοχή φακών και αφήστε την έτσι. Αργά ή γρήγορα η αράχνη θα βρει τη διέξοδο με τη βοήθεια του φωτός.

Υπήρχαν και ορισμένες πιο πολύπλοκες λύσεις από αναγνώστες για το συγκεκριμένο θέμα:

Ένας γρηγορότερος τρόπος θα ήταν να αφαιρέσετε το πίσω κάλυμμα της κάμερας, να αποσυνδέσετε το EVF από την κύρια πλακέτα και να αφαιρέσετε τη συνδεσιμότητά του EVF. Υπάρχει ενδεχομένως κάτι σαν ασπίδα που μπορεί να μπλοκάρει τα εύκαμπτα καλώδια. Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσο καλά σφραγισμένη είναι η διόπτρα, αλλά αν η αράχνη μπήκε από εκεί, τότε θα μπορούσε να βγει από το ίδιο σημείο.

Εννοείται ότι δεν έλειψαν τα χιουμοριστικά σχόλια:

Πρέπει απλώς να κάνει αναβάθμιση το firmware της κάμερας. Είναι bug.

Γιατί θέλει να ξεφορτωθεί την αράχνη; Αυτή είναι μια superhero κάμερα τώρα που το EVF έχει πλέον σούπερ αισθήσεις και θα τροποποιεί αυτόματα τις ρυθμίσεις της κάμερας για την τέλεια φωτογραφία κάθε φορά.

Ένας ενσωματωμένος βοηθός φωτογραφίας; Ουάου!

Βγάλτε τον φακό από την κάμερα, τοποθετήστε μια σέξι αράχνη στο πλάι του σκοπεύτρου και αφήστε τη μυστηριώδη αράχνη να βγει για ραντεβού.

Θεωρείτε ότι είναι μοναδικό περιστατικό έτσι; Λάθος! Στο παρελθόν είχε ξαναβρεθεί αράχνη και μάλιστα ζωντανή ξανά σε Sony κάμερα, αλλά το μοντέλο ήταν μια Sony A7R III. Διαβάστε εδώ περισσότερα για αυτό. Από ότι φαίνεται οι αράχνες προτιμούν τις Sony κάμερες.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Sonyalpharumors
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Με αφορμή αυτό: είναι τελικά σωστή η συμβουλή να αλλάζουμε φακό με το σώμα στραμμένο προς τα κάτω; Η κίνηση της σκόνης νομίζω ότι δεν επηρεάζεται τόσο ή μόνο από τη βαρύτητα. Η αντίσταση του αέρα παίζει σημαντικό ρόλο σε τόσο ελαφρά σωματίδια. Δείτε πώς κινείται μία σκόνη, με τη βοήθεια κατάλληλου φωτός. Δεν είναι πολύ πιθανό να έρχεται σκόνη από κάτω προς τα πάνω και έτσι να μπαίνει μέσα στον αισθητήρα από κάτω;

    Μήπως είναι τελικά καλύτερα να είναι στραμμένο το σώμα ευθεία; (ούτε πάνω, ούτε κάτω)

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!