Δράση με action cameras και τιμή από 50 ευρώ έως και 170 ευρώ


Δράση με action cameras και τιμή από 50 ευρώ έως και 170 ευρώ

Οι κάμερες δράσεις (action cameras) υπάρχουν στην ζωή μας παραπάνω από ότι νομίζετε. Η GoPro δεν ήταν η πρώτη του είδους, αν και χωρίς καμία αμφιβολία είναι η ηγέτης του χώρου.

Η έκρηξη των πωλήσεων της τελευταίας τριετίας ήρθε σε συνδυασμό με την ανάγκη των ανθρώπων να απαθανατίζουν όλο και περισσότερο τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν, ειδικά όταν αυτές οι δραστηριότητες είναι “κάπως” επικίνδυνες. Η διάδοση των λεγόμενων extreme sports σε όλο τον κόσμο έχει οδηγήσει πολλές εταιρείες στην παρουσίαση της δικής τους κάμερας δράσης.

Φυσικά η πληθώρα των καμερών δράσης, σημαίνει χαμηλότερες τιμές για τον καταναλωτή. Υπάρχουν διάφορες εταιρείες, άλλες γνωστές και άλλες λιγότερο γνωστές, οι οποίες στοχεύουν στο καταναλωτικό κοινό που δεν έχει υψηλές απαιτήσεις αλλά θέλει μία κάμερα δράσης στην τσάντα του. Είτε για χρήση στο ποδήλατο, είτε για χρήση στην παραλία, μία κάμερα δράσης μπορεί να “βγάλει” αρκετό γέλιο.

Μπορεί οι πιο πολλές κάμερες δράσεις που θα δούμε να αποτελούν μίμηση της GoPro αλλά δεν παύουν να είναι αξιόλογες επιλογές για όσους θέλουν να έχουν μία τέτοιου είδους κάμερα στον εξοπλισμό τους, χωρίς να τινάξουν τα οικονομικά τους στον αέρα.

Ας ρίξουμε λοιπόν μία ματιά στις επιλογές που έχουμε από 50 μέχρι 170 ευρώ.

Rollei Youngstar

Rollei Youngstar
Η Rollei Youngstar είναι αδιάβροχη κάτω από την επιφάνεια του νερού μέχρι 10 μέτρα. Καταγράφει HD video (720p/30fps) και φωτογραφίες 5 megapixels, έχει φακό με γωνία λήψης 135 μοίρες, οθόνη αφής 2.0″ και ενσωματωμένο μικρόφωνο. Δέχεται κάρτες μνήμης microSD και η μπαταρία της διαρκεί 1.5 ώρα.
Η τιμή της κυμαίνεται κοντά στα 50 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Polaroid XS7 HD

Polaroid XS7 HD
H Polaroid XS7 HD καταγράφει video HD 720p/30 fps και φωτογραφίες 5 megapixels. Έχει φακό με γωνία λήψης 70 μοίρες και είναι εξοπλισμένη με οθόνη αφής 2″. Δέχεται κάρτες μνήμης microSD, η μπαταρία της διαρκεί 1 ώρα και είναι αδιάβροχη μέχρι 10 μέτρα.
Μπορείτε να την αποκτήσετε προς 59 ευρώ. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Easypix GoXtreme Nano Action Camera

GoXtreme Nano Action Camera
H Easypix GoXtreme Nano Action Camera γράφει HD video 720p/30 fps, με γωνία λήψης 120 μοίρες και είναι υποβρύχια μέχρι 3 μέτρα. Βγάζει φωτογραφίες ανάλυσης 3 megapixels, έχει οθόνη (Α/Μ) και ενσωματωμένο μικρόφωνο. Δέχεται microSD κάρτες μνήμης και έχει μπαταρία λιθίου.
Κοστίζει περίπου 70 ευρώ. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Lenco Sportcam 100

Lenco Sportcam 100
H Lenco Sportcam 100 καταγράφει HD video 720p/30fps. Έχει οθόνη αφής 2.4″, ενσωματωμένο μικρόφωνο και είναι αδιάβροχη μέχρι 3 μέτρα βάθος, ενώ δέχεται microSD.
Κοστίζει περίπου 80 ευρώ. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Lenco Sportcam 300

Lenco Sportcam 300
Η Lenco Sportcam 300 καταγράφει video Full HD 1080 και φωτογραφίες 5 megapixels. Ο φακός της έχει διάφραγμα f/3.1 και γωνία λήψης 120 μοίρες. Έχει ενσωματωμένο μικρόφωνο, δέχεται microSD κάρτες μνήμης και η μπαταρία της διαρκεί 1 ώρα. Είναι αδιάβροχη μέχρι 3 μέτρα μέσα στο νερό και επιπλέον έχει οθόνη αφής 2.4″.
Η τιμή της είναι κοντά στα 100 ευρώ. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Rollei Racy Full-HD

Ρollei Ρacy
Η Rollei Racy Full-HD είναι μία κάμερα που καταγράφει Full HD video (1080p/30fps) και φωτογραφίες 5 megapixels. Είναι εξοπλισμένη με φακό με γωνία λήψης 135 μοιρών, ενσωματωμένο μικρόφωνο, οθόνη αφής 2.4″ και μπαταρία που διαρκεί πάνω από μία ώρα. Μπορεί να καταδυθεί μέχρι 10 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού και ενσωματώνει τεχνολογία ανίχνευσης προσώπου, ενώ δέχεται κάρτες μνήμης microSD.
Η τιμή της είναι κοντά στα 100 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Oregon Scientific ATC Mini Action Cam

Oregon Scientific ATC Mini Action Cam
Η Oregon Scientific ATC Mini Action Cam είναι μία κάμερα που καταγράφει HD video 720p/30 fps και έχει φακό με γωνία λήψης 110 μοίρες. Έχει ενσωματωμένο μικρόφωνο, είναι αδιάβροχη μέχρι 20 μέτρα κάτω από το νερό, δέχεται microSD κάρτες μνήμης και η μπαταρία της διαρκεί περίπου 1.5 ώρα.
Κοστίζει περίπου 110 ευρώ. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Lenco Sportcam 200

Lenco Sportcam 200
H Lenco Sportcam 200 γράφει Full HD 1080 video και έχει φακό με γωνία λήψης 120 μοίρες και διάφραγμα f/2.8. Έχει ενσωματωμένο μικρόφωνο, είναι αδιάβροχη μέχρι 10 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού, δέχεται κάρτες μνήμης microSD και η μπαταρία της διαρκεί περίπου 1 ώρα.
Κοστίζει 120 ευρώ. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Easypix GoXtreme WiFi

Easypix GoXtreme WiFi
Η Easypix GoXtreme WiFi καταγράφει video Full HD 1080p/30 fps, με γωνία λήψης 120 μοίρες. Μπορεί να βγάλει φωτογραφίες 8 megapixels και είναι υποβρύχια μέχρι 3 μέτρα. Δέχεται microSD κάρτες μνήμης και η μπαταρία της διαρκεί περίπου 1 ώρα. Έχει οθόνη, ενσωματωμένο μικρόφωνο, και εσωτερική μνήμη 1GB. Σημαντικό ότι έχει ενσωματωμένο WiFi για απομακρυσμένο έλεγχο μέσω συσκευών Android και iOS.
Κοστίζει περίπου 120 ευρώ. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Toshiba Camileo BW20

Toshiba Camileo BW 20
H Toshiba Camileo BW20 καταγράφει video Full HD 1080p/30 fps και φωτογραφίες 5 megapixels μέχρι 5 μέτρα κάτω από το νερό. Έχει οθόνη 2.0″, ενσωματωμένο μικρόφωνο και δέχεται κάρτες μνήμης microSD.
Κοστίζει 139 ευρώ. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Polaroid XS100

Polaroid XS100
Η Polaroid XS100 καταγράφει Full HD video 1080p/30 fps, με φακό γωνίας λήψης 170 μοιρών. Έχει ενσωματωμένο μικρόφωνο, βγάζει φωτογραφίες 16 megapixels, δέχεται κάρτες μνήμης microSD και λειτουργεί με μπαταρία λιθίου. Είναι αδιάβροχη μέχρι 10 μέτρα κάτω από το νερό.
Κοστίζει 139 ευρώ. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Oregon Scientific ATC Chameleon Action Cam

Oregon Scientific ATC Chameleon Action Cam
H Oregon Scientific ATC Chameleon Action Cam έχει δύο φακούς, ένα μπροστά και ένα πίσω, οι οποίοι καταγράφουν με γωνία λήψης 170 μοιρών ο καθένας. Καταγράφει HD video 720p/30 fps, έχει ενσωματωμένο μικρόφωνο και δέχεται κάρτες μνήμης microSD. Η μπαταρία της μπορεί να αντέξει περίπου δύο ώρες, ενώ μπορεί να καταδυθεί μέχρι 60 μέτρα με την ειδική της θήκη (πωλείται ξεχωριστά).
Κοστίζει περίπου 140 ευρώ. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Fantec BeastVision XHD Standard Edition

FANTEC BeastVision XHD Standard Edition
H Fantec BeastVision XHD Standard Edition είναι η απλή έκδοση της κάμερας δράσης της εταιρείας Fantec. Καταγράφει video Full HD (1080p/30fps) και φωτογραφίες 8 megapixels. Είναι υποβρύχια μέχρι 60 μέτρα και ο φακός της έχει γωνία λήψης 175 μοίρες και διάφραγμα f/2.8. Έχει οθόνη, ενσωματωμένο μικρόφωνο, δέχεται κάρτες μνήμης microSD και η μπαταρία της διαρκεί περίπου 2 ώρες. Μπορεί να γράψει slowmotion με 60fps και έχει laser ακτίνα για εύκολη στόχευση.
Η τιμή της είναι περίπου 170 ευρώ. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!