Ηθοποιός κατηγορεί φωτογράφους για Photoshop Bullying, τι απαντάνε οι φωτογράφοι


Ηθοποιός κατηγορεί φωτογράφους για Photoshop Bullying, τι απαντάνε οι φωτογράφοι

Υπάρχουν πολλοί φωτογράφοι οι οποίοι στην επεξεργασία ενός πορτραίτου κάνουν πολύ “βαρύ” ρετουσάρισμα και άλλοι που προτιμούν να επεμβαίνουν όσο το δυνατόν λιγότερο.

Από την άλλη τα τελευταία χρόνια έχει ενισχυθεί η τάση να μην επεμβαίνει κάποιος πολύ στην επεξεργασία ενός πορτραίτου, μειώνοντας τον όγκο του σώματος ή διορθώνοντας μέρη του σώματος, όπως γάμπες ή πηγούνι, μία τάση που ενισχύεται και από τους ίδιους τους φωτογραφιζόμενους.

Μόλις χτες η ηθοποιός Rumer Willis, μέσω του λογαριασμού της στο twitter, κατηγόρησε τους φωτογράφους Mark Williams και Sara Hirakawa, οι οποίοι τη φωτογράφισαν για το Vanity Fair, ότι έκαναν Photoshop Bullying.
Η ηθοποιός ανέβασε μία φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται με τις αδερφές της, ζητώντας από τους φίλους της να μην τη δημοσιεύουν γιατί οι φωτογράφοι είχαν επεξεργαστεί το σαγόνι της, κάνοντας το να είναι μικρότερο. Η Rumer θεώρησε προσβλητικό το γεγονός και το ονόμασε Photoshop Bullying, λέγοντας ότι αγαπάει την εμφάνιση της και δεν υποστηρίζει όποιον νιώθει ότι πρέπει να κάνει αλλαγές στις φωτογραφίες της για να την κάνει να φαίνεται όμορφη.

Οι δύο φωτογράφοι προχώρησαν σε δήλωση μέσω του New York Magazine αναφέροντας ότι η επεξεργασία που είχε γίνει στην εικόνα ήταν διόρθωση της παραμόρφωσης εξαιτίας του ευρυγώνιου φακού και ότι δεν είχαν σκοπό να κάνουν αλλαγές στην εμφάνιση της ηθοποιού. Όπως αναφέρουν σκοπός τους ήταν να δείξουν τον δεσμό της ηθοποιού με τις αδερφές της. Επιπλέον οι φωτογράφοι αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη εικόνα δεν στάλθηκε ούτε δημοσιεύτηκε στο Vanity Fair.

Οι φωτογράφοι έκλεισαν την δήλωση τους απολογούμενοι για το όλο συμβάν.

Φυσικά δημιουργεί ερωτηματικά το πως η συγκεκριμένη εικόνα που οι φωτογράφοι απέρριψαν από τη φωτογράφιση έφτασε να δημοσιεύεται στα κοινωνικά δίκτυα και που την εντόπισε η ηθοποιός.

Ποια είναι η άποψη σας; Πόσο κάνετε retouch στα πορτραίτα σας; Στέλνετε στους πελάτες σας μόνο τις φωτογραφίες που εγκρίνετε ως φωτογράφοι και σβήνετε τις υπόλοιπες;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photoshop Bullying Retouching

Πηγή:

Bokeh
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!