Αγγελία: Φωτογραφίστε το γάμο μας δωρεάν για να λέτε ότι έχετε φωτογραφίσει γάμο


Αγγελία: Φωτογραφίστε το γάμο μας δωρεάν για να λέτε ότι έχετε φωτογραφίσει γάμο

Ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα για ένα επαγγελματία φωτογράφο είναι να του ζητηθεί να προσφέρει τις επαγγελματικές του υπηρεσίες δωρεάν.

Το επάγγελμα του φωτογράφου πρέπει να είναι ένα από τα λίγα επαγγέλματα στο οποίο πελάτες ζητούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες που προσφέρονται χωρίς να πληρώσουν με αντάλλαγμα την εμπειρία που θα αποκτήσει ο φωτογράφος.

Είναι σαν να ζητάει κάποιος από ένα υδραυλικό να αλλάξει μία βρύση δωρεάν, γιατί με την αλλαγή αυτή θα γίνει πιο έμπειρος.

Φυσικά δεν μιλάμε για περιπτώσεις που ένας επαγγελματίας φωτογράφος προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του, συνειδητά, για ιδιαίτερους σκοπούς ή οργανώσεις με σκοπό να προσφέρει κοινωνικό έργο στην τοπική του κοινωνία.

Έτσι η πρόσφατη αγγελία για τρεις φωτογράφους για φωτογράφιση γάμου δεν θα μπορούσε παρά να εξοργίσει τους επαγγελματίες φωτογράφους του χώρου και όχι μόνο.

Ο συντάκτης της αγγελίας αναφέρει ότι επειδή οι φωτογράφοι γάμου είναι ακριβοί, αναζητεί φωτογράφους που θα φωτογραφίσουν το γάμο του για την εμπειρία. Καλά καταλάβατε, το ζευγάρι δεν θέλει να πληρώσει τον φωτογράφο προσφέροντας τον γάμο του ως ένα πεδίο απόκτησης εμπειρίας.

Μάλιστα αναφέρει ότι ψάχνει τρεις φωτογράφους από τους οποίους έχει βρει ήδη ένα.

Βέβαια έχει και πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Ο φωτογράφος θα πρέπει να έχει τεχνικές γνώσεις φωτογραφίας και από εξοπλισμό να έχει μία Full Frame κάμερα και όχι καμία τυχαία αλλά κάποια από τις Canon EOS 5D III, Canon EOS 1 Dx, Nikon D800, Nikon D4s (τις οποίες συνήθως έχουν φωτογράφοι πολύ έμπειροι). Επιπλέον θα πρέπει να υπάρχουν και οι ανάλογοι επαγγελματικοί φακοί, όπως 70-200 f/2.8, 50mm f/1.2 (!!!), 100mm f/2.8, 16-35mm f/2.8.
Ακόμα απαιτείται να υπάρχει ήδη κάποιο portfolio έστω και ας μην είναι από φωτογραφίσεις γάμου.

Τα σχόλια κάτω από την αγγελία που μπορείτε να δείτε εδώ, έχουν το λιγότερο που θα λέγαμε ενδιαφέρον.

Περιμένουμε να ακούσουμε την άποψη σας!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Wedding Photography

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    να δεις που θα γίνει μόδα και στην Ελλάδα…

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!