Adobe και Google φέρνουν το Adobe Photoshop στον Chrome


Adobe και Google φέρνουν το Adobe Photoshop στον Chrome

Η πραγματικότητα είναι ότι η χρήση του Adobe Photoshop απαιτεί ένα πολύ δυνατό Η/Υ και η Adobe σε συνεργασία με την Google θέλει να δώσει την δυνατότητα σε ακόμα περισσότερο κόσμο να χρησιμοποιεί το νο1 λογισμικό επεξεργασίας εικόνων, με μία έκδοση που θα μπορεί να τρέχει και σε όχι πολύ δυνατούς Η/Υ.

Μετά από περίπου 2 χρόνια συνεργασίας οι δύο εταιρείες παρουσίασαν την πρώτη λειτουργική έκδοση του Adobe Photoshop για τον Google Chrome, το Photoshop Streaming. Η νέα έκδοση του Photoshop θα τεσταριστεί το επόμενο εξάμηνο σε εκπαιδευτικά ιδρύματα με σκοπό να γίνουν οι τελικές διορθώσεις και βελτιώσεις.

Πριν μερικές ημέρες η ιστοσελίδα TheVerge είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το Photoshop Streaming. Ο χρήστης δεν έχει παρά να κατεβάσει την εφαρμογή μέσω του Chrome Web Store και να την τρέξει.
Με αυτό τον τρόπο πραγματοποιείται σύνδεση σε ένα server που τρέχει το Photoshop CC 2014. Το IU της deskop έκδοσης καταγράφεται ως video και αποστέλλεται στον browser του χρήστη, όπου με την βοήθεια javascript οι ενέργειες του χρήστη μεταφέρονται πίσω στον server.

Προς το παρόν το Photoshop Streaming έχει τα όρια του αφού λειτουργεί μόνο με αρχεία που βρίσκονται στο Google Drive, ενώ μερικές από τις λειτουργίες του Photoshop δεν υποστηρίζονται, όπως για παράδειγμα η εκτύπωση ή οι λειτουργίες 3D.

Λογικά δεν είμαστε πολύ μακριά από μία εμπορική έκδοση του Adobe Photoshop για τον Google Chrome, κάτι που θα δώσει την ευκαιρία και σε ανθρώπους με Η/Υ όχι υψηλών δυνατοτήτων να μπορούν να έχουν την δύναμη του Photoshop στα χέρια τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

TheVerge
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!