Διαθέσιμη η τελική έκδοση του νέου Adobe Camera RAW 8.3


Διαθέσιμη η τελική έκδοση του νέου Adobe Camera RAW 8.3

Διαθέσιμη είναι από την Adobe η τελική έκδοση του νέου Adobe Camera RAW 8.3 για τα Adobe Photoshop CS6 και Adobe Photoshop CC.

Με τη νέα έκδοση προστίθεται υποστήριξη για τα RAW αρχεία των εξής μηχανών αλλά και του smartphone Nokia Lumia 1020:
– Canon EOS M2
– Canon PowerShot S120
– Casio EX-10
– Fujifilm XQ1
– Fujifilm X-E2
– Nikon 1 AW1
– Nikon Coolpix P7800
– Nikon Df
– Nikon D610
– Nikon D5300
– Nokia Lumia 1020
– Olympus OM-D E-M1
– Olympus STYLUS 1
– Panasonic DMC-GM1
– Pentax K-3
– Phase One IQ260
– Phase One IQ280
– Sony A7 (ILCE-7)
– Sony A7R (ILCE-7R)
– Sony DSC-RX10

Επιπλέον προστέθηκαν profile για 20 φακούς των Canon, Nikon, Sigma και Sony αλλά και για το Apple iPhone 5 και διορθώθηκαν προβλήματα (bugs) που παρουσιάστηκαν στην προηγούμενη έκδοση.
Επίσης μόνο στην περίπτωση του Photoshop CC προστέθηκαν κάποια νέα στοιχεία (διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ).
Για να αναβαθμίσετε την έκδοση του Photoshop που έχετε εγκατεστημένη χρησιμοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή που βρίσκετε στο πρόγραμμα.

Επιπλέον για παλαιότερες εκδόσεις του Photoshop, αν θέλετε να ανοίγετε τα RAW αρχεία των νέων μηχανών, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Adobe DNG Converter, το οποίο διατίθεται δωρεάν.
Μπορείτε να το κατεβάσετε για Mac εδώ και για Windows εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!