Νέα Adobe Lightroom CC και νέο Adobe Lightroom Classic CC


Νέα Adobe Lightroom CC και νέο Adobe Lightroom Classic CC

Στο Λας Βέγκας και το συνέδριο Adobe Max 2017 η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε το μέλλον του Lightroom, με δύο ξεχωριστά προϊόντα.

Ξεκινάμε από τη νέα υπηρεσία Lightroom CC Cloud Photography Service, η οποία βασίζεται σε νέο λογισμικό για Windows και Mac (?) και επιτρέπει την επεξεργασία φωτογραφιών μέσω mobile συσκευών, desktop Η/Υ και του διαδικτύου.
Η επεξεργασία σε μία φωτογραφία σε μία συσκευή συγχρονίζετε σε όλες και ο φωτογράφος μπορεί να δει τις αλλαγές άμεσα. Ο συγχρονισμός γίνεται για όλες τις φωτογραφίες μέσα στο πρόγραμμα και όχι κατ’ επιλογή φακέλλων ή συλλογών που γινόταν μέχρι σήμερα στο υπάρχον Lightroom.

Από την άλλη το Adobe Lightroom CC που χρησιμοποιούσαμε μέχρι σήμερα θα ονομάζεται πλέον Adobe Lightroom Classic CC με την αμερικανική εταιρεία να υποστηρίζει ότι έχουμε αύξηση της ταχύτητας λειτουργίας και απόδοσης.

Όσοι είναι συνδρομητές του Creative Cloud Photography Plan (στα 12.39 ευρώ το μήνα) θα έχουν πρόσβαση και στα δύο νέα Lightroom με χωρητικότητα στο Cloud στα 20GB, ενώ υπάρχει πλέον και νέα συνδρομή Creative Cloud Photography Plan με επιλογή χώρου στο Cloud στο 1ΤΒ που θα κοστίζει 24.79 ευρώ (για τους υπάρχοντες συνδρομητές που θέλουν να αναβαθμιστούν θα είναι στα 15 δολάρια). Όσοι χρειαστούν περισσότερο χώρο στο Cloud μπορούν να επιλέξουν να αγοράσουν περισσότερα TB. Ακόμα έχουμε την επιλογή του νέου Lightroom CC Plan με 1TB χώρο στο cloud, στην τιμή των 12.39 ευρώ.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

6 σχόλια

  • #
    1

    Ευτυχώς που το LR δεν ήταν πότε το πρόγραμμα της επιλογής μου κι αυτο επειδη δεν έχω καμία όρεξη να εργάζομαι με σύνδεση μέσα σε ένα [ ίσως ? ] διάτρητο διαδίκτυο και να [ μοιράζομαι ? ] εκτεθειμένος σε χίλιους δυο πειρασμούς, τα ασήμαντα μεν, πλην ΔΙΚΑ ΜΟΥ δε, δημιουργηματα.
    Κ.Β

    • #
      1

      καλά η ζωή και η τεχνολογία προχωράει. δεν συμμερίζομαι καθόλου τέτοιους φόβους και λογικές. η εξέλιξη όπως για το φιλμ ήταν το ψηφιακό, θα είναι το cloud για τους υπολογιστές.

  • #
    1

    Δεν με ενοχλούν καθόλου οι νέες τεχνολογίες όσο αυτές σέβονται την ιδιωτικοτητα και τη μοναδικότητα του ατόμου. Αυτό που μ ενοχλεί είναι τα κίνητρα και οι σκοπιμότητες που υποβόσκουν σ αυτες και ναι ομολογω πως δίχως το κατάλληλο αντίδοτο δεν ανεβαίνω σε κανένα σύννεφο επανω . Μένω έδαφος. Ξάστερα και καθαρά πράματα.
    Κ.Β

  • #
    1

    Σ αυτό το άρθρο εστίασα πάνω στο θέμα της φωτογραφίας.
    Όμως ανησυχώ και είναι φυσικό για τη ραγδαία τροπή που έχει πάρει η τεχνολογία γενικότερα, τόσο που κάποτε μπορεί να μου φέρει το ….γείτονα απρόσκλητο [ λέμε τώρα ] διάμεσου του μεσότοιχου επάνω στο κρεβάτι μου.

    Αυτό εννοώ. Θέλω ότι αφορά εμένα να γίνεται με τη συναίνεση μου και μέσα στα πλαίσια μιας έντιμης και διάφανης συναλλαγής.

    Θέλω το cloud να με ρωτά αν θέλω να …βρέξει στο κήπο μου.
    Θέλω να υπάρχουν όρια. Θα μπουν όμως ??
    Και ποιος θα τα βάλει αν εξαφανιστεί το “εγώ ” ??
    Κ,Β

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!