To Adobe Lightroom είναι 600% πιο αργό από τον ανταγωνισμό


To Adobe Lightroom είναι 600% πιο αργό από τον ανταγωνισμό

Το Adobe Lightroom αν και θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα λογισμικά για την διαχείριση φωτογραφιών και την επεξεργασία τους έχει ακόμα πολλά προβλήματα.

Ένα από αυτά είναι η ταχύτητα λειτουργίας, ενώ οι περισσότεροι φωτογράφοι έχουν σοβαρά παράπονα από την διαδικασία εισαγωγής των εικόνων στις βιβλιοθήκες του.

Ο Jim Harmer έβαλε το Lightroom απέναντι στον βασικό ανταγωνισμό του, δηλαδή στα Photos, Capture One και Photo Mechanic, για να δει την απόδοση στην εισαγωγή φωτογραφιών.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά αρνητικά για το Lightroom, καθώς σύμφωνα με το χρονόμετρο το λογισμικό της Adobe είναι 600% πιο αργό από τον ανταγωνισμό.

Ακούει κανείς στην Adobe;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Adobe Lightroom Lightroom
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

3 σχόλια

  • #
    1

    Με το smart peview ενεργό χαίρω πολύ.Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να το έχει κάποιος ενεργοποιημένο.Εγώ το τέσταρα με 97 full raw αρχεία της D810(δεν τα λες και ελαφριά) με απενεργοποιημένο το smart preview και έκανε 3,12 δευτερόλεπτα παρακαλώ!!!

  • #
    1

    Μια λεπτομέρεια. Ενεργοποίησε το build smart preview μαζί με το import. Γι’αυτό πιστεύω πως άργησε τόσο. Βέβαια χωρίς smart preview θες περισσότερο χρόνο για να μετακινηθείς ανάμεσα στις εικόνες μετά το import, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

  • #
    1

    παιδιά χωρίς previews και με μεγάλο όγκο φωτογραφιών δεν γίνεται δουλειά…δεν το συζητάμε καν…

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!