Διαθέσιμη η νέα έκδοση Adobe Photoshop CC 2015.5 που φέρνει αρκετές αλλαγές


Διαθέσιμη η νέα έκδοση Adobe Photoshop CC 2015.5 που φέρνει αρκετές αλλαγές

Όπως είχαμε δει στα τέλη Μαίου, η Adobe ετοίμαζε μία νέα έκδοση του Adobe Photoshop CC.

H νέα έκδοση, Adobe Photoshop CC 2015.5, είναι ήδη διαθέσιμη για τους συνδρομητές του Adobe Creative Cloud, με τις βελτιώσεις να είναι αρκετές.

Καταρχήν έχουμε τη νέα λειτουργία Content Aware Cropping, την οποία η Adobe είχε παρουσιάσει τον Μάιο και η οποία είναι διαθέσιμη μέσα από το εργαλείο Crop και επιτρέπει να μπορούμε να ισιώνουμε τον ορίζοντα, διατηρώντας μεγαλύτερο μέρος του κάδρου που έχουμε τραβήξει.
Αυτό είναι δυνατό γιατί το Photoshop, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Content Aware (η οποία μπορεί να υπολογίσει τι θα υπήρχε σε ένα μέρος της εικόνας που δεν φαίνεται), γεμίζει τα λευκά περιθώρια που έχουμε όταν ισιώνουμε τον ορίζοντα μίας εικόνας, με πληροφορία που παίρνει από τις γύρω περιοχές.

Ακόμα έχουμε τη νέα λειτουργία Face-Aware Liquify που βρίσκεται στο εργαλείο Liquify και η οποία αναγνωρίζει αυτόματα πρόσωπα και κάνει εύκολη την επιλογή ματιών, μύτης, στόματος και άλλων χαρακτηριστικών ενός πορτραίτου, για πιο εύκολη προσαρμογή τους.

Επιπλέον έχουμε τη λειτουργία Match Font, με την οποία το Photoshop σκανάρει μία εικόνα και αναγνωρίζει ή βρίσκει παρόμοια γραμματοσειρά με αυτή που χρησιμοποιείται στην εικόνα, ψάχνοντας τοπικά στον Η/Υ ή στις βάσεις του creative Cloud.

Εκτός των παραπάνω έχουμε και τη νέα λειτουργία Select and Mask Taskspace, η οποία επιτρέπει τη πιο γρήγορη και εύκολη επιλογή περιοχών και δημιουργία μασκών.

Τέλος μία πολύ σημαντική βελτίωση είναι ότι το Photoshop λειτουργεί 4 φορές πιο γρήγορα όταν εργαζόμαστε στα menu των γραμματοσειρών ή όταν χρησιμοποιούμε τη λειτουργία Content-Aware Fill.

Η εγκατάσταση της νέας έκδοσης του Adobe Photoshop CC 2015.5 γίνεται εκ νέου και όχι πάνω στη προηγούμενη έκδοση, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά τα διάφορα plugins που χρησιμοποιείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Adobe Photoshop CC 2015.5 πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!