Το Adobe Photoshop CC κυκλοφορεί ήδη πειρατικό;


Το Adobe Photoshop CC κυκλοφορεί ήδη πειρατικό;

Πολλές έγκυρες και γνωστές φωτογραφικές ιστοσελίδες στο εξωτερικό αναφέρουν ότι μία μέρα μετά την επίσημη κυκλοφορία του Adobe Photoshop CC, το οποίο διατίθεται μόνο με μηνιαία συνδρομή μέσω του Adobe Creative Cloud, hackers κατάφεραν να δημιουργήσουν την πρώτη πειρατική του έκδοση.

To torrent με τον τίτλο “Adobe Photoshop CC 14.0 Final Multilanguage”, εμφανίστηκε σε γνωστή πειρατική ιστοσελίδα και σύμφωνα με τα σχόλια χρηστών λειτουργεί κανονικά.

Σύμφωνα με το νέο τρόπο λειτουργίας της Adobe, με την εγκατάσταση του Photoshop, χρειάζεται σύνδεση στο Internet για την πιστοποίηση από τους server της.  Στη συνέχεια ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί το πρόγραμμα και offline, μόνο που ανά 30 ημέρες είναι αναγκαία η επανάληψη της πιστοποίησης.  Φαίνεται λοιπόν ότι οι hackers κατάφεραν να βρουν τρόπο να παρακάμψουν τη διαδικασία ΜΟΛΙΣ μία ημέρα μετά την επίσημη παρουσίαση του Photoshop.

Είναι ιδιαίτερα σοκαριστικό το γεγονός ότι η Adobe στην προσπάθεια της να προστατέψει ένα από τα πιο διαδεδομένα σε πειρατική μορφή προγράμματα, άλλαξε όλο τον τρόπο λειτουργίας της επενδύοντας εκατομμύρια δολάρια, χωρίς τελικά ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Στο PTTL θεωρούμε ότι οι δημιουργοί, οποιοδήποτε είδους, από φωτογράφους και μουσικούς μέχρι software developers, πρέπει να πληρώνονται για τη δουλειά τους και να υπάρχει σεβασμός στα πνευματικά τους δικαιώματα.  Για αυτό θεωρούμε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τα προγράμματα που χρειαζόμαστε στη νόμιμη μορφή τους.  Όπως ως φωτογράφοι μας ενοχλεί τρομερά να χρησιμοποιούνται φωτογραφίες μας χωρίς την άδεια μας, έτσι το σωστό είναι να μην χρησιμοποιούμε πειρατικές εκδόσεις προγραμμάτων.  Είναι η ηθική και αλληλεγγύη που πρέπει να έχουν όλοι οι δημιουργοί.

Θα θέλαμε να ακούσουμε την προσωπική σας άποψη.

via petapixel, fstoppers

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Adobe Photoshop CC
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Μήπως να το φτηνύνουν λίγο?

  • #
    1

    σίγουρα θα μπορούσαν να ρίξουν αρκετά την τιμή τους στο CC αφου το κάνουν και μηναιά την συνδρομή. αν ήθελα θα έβαζαν λογικές τιμές για όλους τους χρήστες τους. βέβαια, αν δεν είχαν κέρδος δεν θα το άφηναν να γίνει και αυτό. μην ξεχνάμε οτι η Microsoft που έχει “αλωθεί” απο τόσους πειρατές παγκοσμίως, είναι τόσο τεράστια εταιρία(βέβαια θα μου πείτε άλλα μεγέθη) αλλα μην ξεχνάμε οτι και αυτή έριξε της τιμές της(οπότε μας σεβάστηκε και όλους εμάς τους χρήστες μετά απο τόσα χρόνια) και ακόμα και εμείς οι “πειρατές” τα αγοράσαμε γιατί όντως τα άξιζαν. δεν πιστεύω κάποιος που χρησιμοποιεί το photoshop να μην θέλει να το αγοράσει αν υπάρχει λογική τιμή.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!