Η Adobe σκέφτεται τη δημιουργία ειδικών πακέτων στο Cloud για φωτογράφους


Η Adobe σκέφτεται τη δημιουργία ειδικών πακέτων στο Cloud για φωτογράφους

Μετά την ανακοίνωση της Adobe για την διάθεση του Photoshop εφεξής μόνο μέσω συνδρομής στο Cloud της, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις στο διαδίκτυο από φωτογράφους που δεν θέλουν να πληρώνουν 50$ το μήνα για να έχουν πρόσβαση σε όλα τα προγράμματα του Adobe Cloud (και τα περισσότερα από τα οποία είναι μη φωτογραφικά) και από την άλλη θεωρούν τα 20$ συνδρομή το μήνα μόνο για το Photoshop CC υπερβολικά.

Χτες στο blog της Adobe ο Jeffrey Tranberry, στέλεχος της αμερικανικής εταιρείας, ανακοίνωσε ότι οι φωτογράφοι που έχουν στην κατοχή τους άδεια του Photoshop από την έκδοση CS3 και μετά, μπορούν να επωφεληθούν από την ειδική προσφορά της εταιρείας για ετήσιο συμβόλαιο με μηνιαία καταβολή 10$, ώστε να έχουν πρόσβαση στο νέο Photoshop.

Όσο αφορά το Lightroom θα παραμείνει ως έχει, δηλαδή θα μπορεί κάποιος να το αγοράσει και να το εγκαταστήσει στον Η/Υ, με μία και έξω καταβολή του ποσού αγοράς, χωρίς να χρειάζεται να είναι συνδρομητής στο Cloud.

Από ότι φαίνεται η επόμενη κίνηση της Adobe για να μετριάσει τις αρνητικές αντιδράσεις των φωτογράφων σε όλο τον κόσμο είναι η δημιουργία ειδικών πακέτων για φωτογράφους που θα περιλαμβάνει συνδρομή στο Adobe Cloud μόνο για φωτογραφικά προγράμματα.

Μένει να δούμε τις παροχές που θα έχει η ¨φωτογραφική¨ συνδρομή και το κόστος της.

via petapixel

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Adobe Adobe Cloud Photoshop CC
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!