Η Adobe “σκοτώνει” τις αναβαθμίσεις του Camera Raw για το Adobe Photoshop CS6


Η Adobe “σκοτώνει” τις αναβαθμίσεις του Camera Raw για το Adobe Photoshop CS6

Με την ανακοίνωση του Adobe Photoshop CC, η μόνη επιλογή των φωτογράφων είναι η εγγραφή τους στο Adobe Creative Cloud, με δυνατότητα επιλογής του Photography Plan, στην προνομιακή τιμή των 12.29 ευρώ (με τους φόρους), για χρήση των Adobe Photoshop CC και Lightroom 5.

Φυσικά μέχρι τώρα με κάθε αναβάθμιση του Adobe Camera Raw για το Adobe Photoshop CC η εταιρεία διέθετε και μία ειδική έκδοση του Adobe Camera Raw για το Adobe Photoshop CS6.

Φαίνεται ότι αυτό θα σταματήσει από την επόμενη έκδοση του Adobe Camera Raw, νο9.1.1, η οποία θα είναι και η τελική έκδοση για το Adobe Photoshop CS6.

Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι όσοι χρησιμοποιούν το Adobe Photoshop CS6 δεν θα μπορούν στο μέλλον να ανοίγουν τα Raw αρχεία των νέων μηχανών που θα παρουσιαστούν στο μέλλον και μετά την τελευταία αναβάθμιση νο9.1.1.
Οι χρήστες του Adobe Photoshop CS6 θα πρέπει να χρησιμοποιούν, όπως κάνουν μέχρι σήμερα οι χρήστες παλαιότερων εκδόσεων του Photoshop, το Adobe DNG Converter utility, για να μετατρέπουν τα RAW αρχεία των πολύ καινούργιων μηχανών σε DNG και μετά να τα ανοίγουν στο Photoshop.

Υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να βρείτε το Adobe DNG Converter utility από το site της Adobe για Windows και για Mac.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Adobe
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Παναγ. Παρασκευόπουλος | 5 Νοεμβρίου 2019 στις 12:38

    Θα ήθελα να ρωτήσω αν το Lightroom 6 (standalone) είναι συμβατό με Windows 10-latest update. Εάν ναί, θα έχω πρόβλημα να διαχειρίζομαι .jpg αρχεία κ μόνο?
    Ευχαριστώ.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!