Ανακοινώθηκε ο νέος φακός AF-S DX NIKKOR 16–80mm F/2.8–4E ED VR


Ανακοινώθηκε ο νέος φακός AF-S DX NIKKOR 16–80mm F/2.8–4E ED VR

H Nikon ανακοίνωσε τον νέο της φακό για μηχανές με APS-C αισθητήρα, AF-S DX NIKKOR 16–80mm F/2.8–4E ED VR.

Ο νέος φακός προσφέρει εστιακό μήκος 24-120mm σε φορμά 35mm, διαθέτει σταθεροποιητή VR που αποδίδει 4 stops και είναι ο πρώτος φακός στην κατηγορία του με επίστρωση Nano και ηλεκτρομαγνητικό διάφραγμα.

Είναι κατασκευασμένος από 17 οπτικά στοιχεία σε 13 groups, ανάμεσα στα οποία 4 ED και 3 ασφαιρικά. Το διάφραγμα του έχει 7 λεπίδες και η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι τα 35 εκατοστά.

Ο AF-S DX NIKKOR 16–80mm F/2.8–4E ED VR δέχεται φίλτρα 72mm και ζυγίζει 480 γραμμάρια.

Η τιμή του αναμένεται να είναι κοντά στα 1070 δολάρια και θα είναι διαθέσιμος μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ανακοίνωσης.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΦΑΚΟ AF-S DX NIKKOR 16–80MM F/2.8–4E ED VR

Αθήνα, Ελλάδα, 2 Ιουλίου 2015 Σήμερα η Nikon ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου φακού zoom υψηλής απόδοσης με φορμά DX. Εξοπλισμένος με την πιο πρόσφατη τεχνολογία και με εξαιρετικά compact κατασκευή, ο φακός NIKKOR DX 16–80mm f/2.8–4 κατασκευάστηκε για φωτογράφους με υψηλές προσδοκίες από τον εξοπλισμό τους.

Πρόκειται για τον ιδανικό φακό zoom για ταξίδια με προηγμένη compact σχεδίαση, ο οποίος ζυγίζει μόλις 480 g και ισορροπεί άψογα όταν συνδέεται επάνω στη φωτογραφική μηχανή. Το μεγάλο εύρος εστιακής απόστασης 16–80 mm καλύπτει εύκολα τις περισσότερες περιστάσεις φωτογράφισης, από επιβλητικά τοπία έως πολύ κοντινά πορτρέτα. Το φωτεινό διάφραγμα f/2,8–4 προσφέρει ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα χαμηλού φωτισμού, ενώ η εντυπωσιακή λειτουργία απόσβεσης κραδασμών τεσσάρων στοπ της Nikon διατηρεί την ευκρίνεια των φωτογραφιών ακόμα και σε μικρές ταχύτητες κλείστρου. Πρόκειται για τον πρώτο φακό DX που διαθέτει ορισμένες από τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες επαγγελματικού επιπέδου της Nikon, συμπεριλαμβανομένου ενός ηλεκτρομαγνητικού διαφράγματος και μιας προστατευτικής επίστρωσης φθορίου. Επίσης, είναι ο πρώτος φακός DX που διαθέτει τη διάσημη νανοκρυσταλλική επίστρωση της Nikon.

Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής προϊόντων, φακών, εξαρτημάτων και λογισμικού της Nikon Europe, δήλωσε: «Χάρη στο συνδυασμό της προηγμένης τεχνολογίας NIKKOR με απεριόριστη πρακτικότητα ο νέος φακός 16–80 mm πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να καταστεί βασικός εξοπλισμός ταξιδίου. Όσον αφορά την τεχνική πτυχή, αυτός ο φακός επωφελείται από τις πρόσφατες καινοτομίες στον τομέα των φακών αλλά και από τις διαχρονικά κλασικές αξίες της Nikon όπως είναι η παγκοσμίως γνωστή νανοκρυσταλλική επίστρωση και το ισχυρό σύστημα απόσβεσης κραδασμών. Από την πλευρά της πρακτικότητας, αυτός ο φακός προσφέρει ευέλικτη κάλυψη, από ευρεία γωνία έως τηλεφωτογραφία, και γρήγορο διάφραγμα f/2,8–4 σε ένα εντυπωσιακά compact σώμα. Αυτός ο γεμάτος δυνατότητες συνδυασμός μεταφράζεται σε έναν φακό zoom που μπορεί να σας συνοδεύσει οπουδήποτε, δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο στην τσάντα σας και, κυρίως, τραβάει εκπληκτικές φωτογραφίες».

Γρήγορο zoom
Ο νέος φακός NIKKOR DX 16–80mm f/2.8–4 αποτελεί μια συναρπαστική επιλογή για περιπετειώδεις φωτογράφους. Το ευέλικτο zoom 5x καλύπτει το ισοδύναμο των 24–120 mm σε φορμά πλήρους κάδρου, ενώ το γρήγορο μέγιστο διάφραγμα ανοίγει τους ορίζοντες για περισσότερες δυνατότητες λήψης. Ανεξάρτητα από την τιμή εύρους zoom με την οποία πραγματοποιείτε λήψη, είτε είναι η ακραία τιμή στην ευρεία γωνία είτε η ακραία τιμή στην τηλεφωτογραφία, μπορείτε να επιτύχετε όμορφο θαμπό φόντο, ευκρινείς λήψεις σε χαμηλό φωτισμό και ευδιάκριτο διαχωρισμό θέματος και φόντου. Επίσης, η ελάχιστη απόσταση εστίασης σάς επιτρέπει να πλησιάσετε σε απόσταση έως και 0,35 m.
Από τοπία μέχρι εσωτερικούς χώρους, και από αυθόρμητες φωτογραφίσεις στο δρόμο μέχρι κοντινά πορτρέτα, αυτός ο γρήγορος φακός zoom θα σας βοηθήσει να αποτυπώσετε εντυπωσιακές στιγμές υψηλής ανάλυσης ανεξάρτητα από τον προορισμό των ταξιδιών σας.

Η πιο σύγχρονη τεχνολογία
Το πλήθος τεχνολογιών που ενσωματώνει αυτός ο κορυφαίος φακός zoom DX εξασφαλίζει επιδόσεις επαγγελματικού βεληνεκούς. Ένα ηλεκτρομαγνητικό διάφραγμα παρέχει πιο ακριβείς εκθέσεις, ειδικά κατά τη λήψη σε υψηλές ταχύτητες καρέ. Η προστατευτική επίστρωση φθορίου της Nikon προστατεύει από το νερό, τη σκόνη και τη βρωμιά χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα της εικόνας, ενώ διευκολύνει τον καθαρισμό του γυαλιού εξαλείφοντας τον κίνδυνο καταστροφής της επιφάνειάς του. Επίσης, είναι ο πρώτος φακός DX που διαθέτει τη διάσημη μη ανακλαστική νανοκρυσταλλική επίστρωση της Nikon.

Σταθερή και αθόρυβη λήψη
Ο φακός NIKKOR DX 16–80mm f/2.8–4 διαθέτει την τελευταία γενιά της εντυπωσιακής τεχνολογίας απόσβεσης κραδασμών της Nikon. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τραβάτε φωτογραφίες σε ταχύτητες κλείστρου έως και τέσσερα στοπ βραδύτερες, χωρίς το θάμπωμα που μπορεί να προκύψει στις φωτογραφίες λόγω του κουνήματος της φωτογραφικής μηχανής. Η λειτουργία VR είναι αθόρυβη και προσφέρει δύο εναλλακτικές [Normal (Κανονική) για γενική λήψη κρατώντας τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι και Active (Ενεργή) για να αντισταθμίζει τους κραδασμούς που προκαλούνται από τα μηχανικά μέρη της φωτογραφικής μηχανής], ενώ διαθέτει επίσης και δυνατότητα αυτόματης ανίχνευσης τριπόδου. Η λειτουργία VR εξασφαλίζει τη λήψη σταθερών φωτογραφιών, και η compact τεχνολογία αθόρυβου μοτέρ (SWM) παρέχει γρήγορη, αθόρυβη και ακριβή λειτουργία αυτόματης εστίασης σε όλο το εύρος zoom, το οποίο συνιστά σημαντικό πλεονέκτημα για τη βιντεοσκόπηση. Για απαιτητικές καταστάσεις όπου η εστίαση είναι κρίσιμη, ο διακόπτης λειτουργίας εστίασης M/A επιτρέπει την εύκολη ακύρωση της χειροκίνητης εστίασης.

Υψηλή οπτική απόδοση
Ο προηγμένος οπτικός σχεδιασμός αυτού του φακού διαθέτει 17 στοιχεία σε 13 ομάδες και το σκεπτικό πίσω από τη σχεδίασή του είναι να μεγιστοποιεί την απόδοση των σύγχρονων D-SLR με φορμά DX υψηλής ανάλυσης. Εκτός από τη νανοκρυσταλλική επίστρωση και το προστατευτικό γυάλινο στοιχείο με επίστρωση φθορίου, υπάρχουν επίσης τρία στοιχεία ασφαιρικού φακού και τέσσερα γυάλινα στοιχεία εξαιρετικά χαμηλής διασποράς (ED). Τα διπλά είδωλα, η αντανάκλαση και οι παραμορφώσεις ελαχιστοποιούνται σε εικόνες υψηλής αντίθεσης σε πλήθος συνθηκών φωτισμού και σε ολόκληρο το εύρος zoom.

Άψογη ισορροπία — ταξίδι στην πρώτη θέση
Με βάρος μόλις 480 g, η αναλογία μεγέθους/απόδοσης του φακού NIKKOR DX 16–80mm f/2.8–4 τον καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για κάθε χρήση και ιδανικό για ταξίδια και περιπέτειες. Ο φακός ισορροπεί καλά πάνω στο σώμα της φωτογραφικής μηχανής ενώ ο ελαστικός δακτύλιος του σώματος του φακού τον προστατεύει από τα στοιχεία της φύσης. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία και τις compact διαστάσεις του, αυτός ο φακός μπορεί να ικανοποιήσει και τους απαιτητικούς οπαδούς αλλά και τους επαγγελματίες που θέλουν να ταξιδεύουν με ελαφριές αποσκευές με μια φωτογραφική μηχανή με φορμά DX.
Ο φακός παρέχεται με ειδικό σκίαστρο μπαγιονέτ HB-75.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Zoom
Για μηχανές Nikon DX
Εστιακό μήκος 16-80mm (24-120mm σε φορμά 35mm)
Σταθεροποιητής Ναι (4 stops)
Μέγιστο διάφραγμα f/2.8-4
Ελάχιστο διάφραγμα f/22-32
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος 7
Οπτικά στοιχεία 17
Groups 13
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 35 εκατοστά
Αυτόματη εστίαση Ναι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 480 γραμμάρια
Μήκος 8.55 εκατοστά
Διάμετρος 80mm
Φίλτρο 72mm

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Lenses Nikkor Nikon Nikon Lenses

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!