Ανακοινώθηκε ο νέος υπερ-τηλεφακός της Nikon, AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR


Ανακοινώθηκε ο νέος υπερ-τηλεφακός της Nikon, AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR

Πρόκειται για τον AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR, o οποίος προσφέρει μεγάλο εύρος εστιακού μήκους, 200-500mm, με σταθερό μέγιστο διάφραγμα f/5.6, σε μία σχετικά λογική τιμή (αναμένεται στα 1.400 δολάρια).

Ο AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR αποτελείται από 19 οπτικά στοιχεία σε 12 groups, ανάμεσα στα οποία και τρία ED στοιχεία. Είναι εξοπλισμένος με ηλεκτρομαγνητικό διάφραγμα για πιο ακριβή έκθεση σε συνεχής λήψεις αλλά και με οπτικό σταθεροποιητή VR, o οποίος προσφέρει ταχύτητες κλείστρου μειωμένες έως και κατά 4.5 stop. Ακόμα διαθέτει αθόρυβο μοτέρ (SWM) για γρήγορη και αθόρυβη αυτόματη εστίαση (AF).

Ο νέος υπερ-τηλεφακός έχει ελάχιστη απόσταση εστίασης τα 2.2 μέτρα, δέχεται φίλτρα 95mm και υποστηρίζει τους τηλε-μετατροπείς της Nikon 1.4x, 1.7x και 2.0x. Το βάρος του είναι περίπου 2.3 κιλά και αναμένεται να είναι διαθέσιμος μέσα στον Σεπτέμβριο, στην τιμή των 1.400 δολαρίων.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ανακοίνωσης του.

Η NIKON ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡ-ΤΗΛΕΦΑΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ AF-S NIKKOR 200-500MM F/5.6E ED VR

Αθήνα, Ελλάδα, 4 Αυγούστου 2015: Η Nikon παρουσιάζει ένα νέο φακό με εξαιρετικές δυνατότητες zoom και πρωτοφανές επίπεδο ευελιξίας λήψεων με υπερ-τηλεφακό. Εξοπλισμένος με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες φακού, ο AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR εξασφαλίζει μοναδική κάλυψη.

Είτε φωτογραφίζετε άγρια φύση, πουλιά ή αεροπλάνα, είτε σπορ με ασταμάτητη δράση, αυτό το ισχυρό νέο zoom με φορμά FX εξασφαλίζει σταθερή απόδοση. Το εύρος 200-500 mm παρέχει εξαιρετική κάλυψη ενώ με το σταθερό διάφραγμα f/5,6 έχετε σταθερή ταχύτητα και ομαλό έλεγχο του βάθους πεδίου σε ολόκληρο το εύρος zoom. Απολαμβάνετε άψογη απόδοση χάρη στην οπτική κατασκευή με 19 στοιχεία σε 12 ομάδες και τη χρήση τριών γυάλινων στοιχείων ED που ελαχιστοποιούν τη χρωματική εκτροπή. Ο νέος NIKKOR 200-500 mm διαθέτει το ευρύτερο zoom με σταθερό διάφραγμα από όλους τους NIKKOR που κυκλοφορούν καθώς και την τελευταία γενιά της τεχνολογίας απόσβεσης κραδασμών (VR) της Nikon. Αυτό το εντυπωσιακό σύστημα σάς επιτρέπει να πραγματοποιείτε λήψεις με ταχύτητες κλείστρου μειωμένες έως και κατά 4,5 στοπ, παρέχοντας παράλληλα τη λειτουργία VR SPORT για την παρακολούθηση γρήγορης δράσης. Επιπρόσθετα, το αποκλειστικό αθόρυβο μοτέρ (SWM) της Nikon εξασφαλίζει γρήγορη απόκριση αυτόματης εστίασης (AF). Ο φακός διαθέτει ηλεκτρομαγνητικό διάφραγμα για σταθερό έλεγχο της αυτόματης έκθεσης (AE) ακόμη και κατά τις συνεχείς λήψεις υψηλής ταχύτητας.
Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής προϊόντων, φακών, εξαρτημάτων και λογισμικού της Nikon Europe, δήλωσε: «Συνήθως, οι υπερ-τηλεφακοί είναι αρκετά ακριβοί, αναγκάζοντας πολλές φορές τους φωτογράφους να κάνουν συμβιβασμούς στην ποιότητα. Αυτός ο νέος φακός 200-500 mm αποτελεί τον πιο προσιτό υπερ-τηλεφακό της Nikon με κάλυψη πάνω από 300 mm και κατά συνέπεια είναι μια συναρπαστική επιλογή για τους φωτογράφους που αναζητούν πρόσθετη κάλυψη ώστε να φωτογραφίζουν μακρινά θέματα.»

Σταθερή απόδοση
Ο φακός AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR συνεχίζει την παράδοση της Nikon στην εξέλιξη της τεχνολογίας απεικόνισης. Η λειτουργία SPORT VR που έχει ενσωματωθεί πρόσφατα στο σύστημα απόσβεσης κραδασμών (VR), είναι ιδανική για τη φωτογράφιση κινούμενων θεμάτων όπως πουλιών εν πτήσει ή αθλημάτων με γρήγορη δράση. Η λειτουργία SPORT VR αποδίδει εξαιρετικά σε περιπτώσεις όπου ο φωτογράφος θέλει να μετακινήσει οριζόντια τη φωτογραφική μηχανή για να παρακολουθήσει το θέμα. Με αυτήν τη λειτουργία εξασφαλίζεται σταθερή εικόνα στο σκόπευτρο και επιτυγχάνονται ταχύτητες καρέ κατά τις συνεχείς λήψεις, όμοιες με αυτές που επιτυγχάνονται όταν η λειτουργία VR είναι απενεργοποιημένη.

Μεγάλη κάλυψη
Το σταθερό μέγιστο διάφραγμα f/5,6 σε ολόκληρο το εύρος zoom, επιτρέπει επίσης τη λειτουργία AF κατά τη χρήση τηλεμετατροπέα 1,4x συνδεδεμένου σε φωτογραφική μηχανή συμβατή με f/8.Ο AF-S NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR διαθέτει διακόπτη κλειδώματος zoom που τον ασφαλίζει όταν δεν είναι σε χρήση, καθώς και μία αποσπώμενη υποδοχή τρίποδου για να σταθεροποιείται καλύτερα ο φακός όταν χρησιμοποιείτε τρίποδο. Με το φακό περιλαμβάνεται επίσης αποσπώμενο σκίαστρο και μια μαλακή θήκη.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Zoom (Super-Tele)
Για μηχανές Nikon FF
Εστιακό μήκος 200-500mm (300-750mm σε μηχανή με APS-C αισθητήρα)
Σταθεροποιητής Ναι (4.5 stops)
Μέγιστο διάφραγμα f/5.6
Ελάχιστο διάφραγμα f/32
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος 9
Οπτικά στοιχεία 19
Groups 12
Ειδικά στοιχεία 3 ED
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 2.2 μέτρα
Αυτόματη εστίαση Ναι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 2300 γραμμάρια
Μήκος 26.8 εκατοστά
Διάμετρος 108mm
Φίλτρο 95mm

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Lenses Nikkor Nikon Nikon Lenses

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Super και το αγόρασα πριν 15 ημέρες

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!