Η Nikon παρουσιάζει τον AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR


Η Nikon παρουσιάζει τον AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR

O AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR προσφέρει σταθερό μέγιστο διάφραγμα f/2.8, σε όλο το εστιακό μήκος του και αποκτά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο οπτικό σταθεροποιητή VR (vibration reduction), ο οποίος προσφέρει σταθεροποίηση 4 stop για λιγότερες κουνημένες φωτογραφίες.

Παράλληλα το ηλεκτρομαγνητικό του διάφραγμα προσφέρει πιο ακριβή έκθεση, ειδικά σε συνεχής λήψεις, ενώ το Silent Wave Motor (SWM) επιτρέπει την γρήγορη και αθόρυβη εστίαση.

Ανάμεσα στα 20 οπτικά του στοιχεία (ομαδοποιημένα σε 16 groups) έχουμε ένα Aspherical Extra-Low Dispersion (ASP/ED – χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε φακό της Nikon), δύο ασφαιρικά, δύο ED και ένα High-Refractive Index (HRI) στοιχεία και επιστρώσεις Nano και Fluorine με αποτέλεσμα βελτιωμένη οπτική απόδοση, μείωση των χρωματικών ανωμαλιών και των φαινομένων ghost και flare και αντοχή σε νερό, σκόνη και βρωμιά.

Επιπλέον ο νέος φακός δέχεται φίλτρα 82mm (αντί για 77mm που δεχόταν το προηγούμενο μοντέλο) και είναι περίπου 100 γραμμάρια πιο βαρύς.

O AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR αναμένεται να είναι διαθέσιμος τον Αύγουστο στην τιμή των 2.400 δολαρίων.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ανακοίνωσης του.

ΤΑΧΥΤΕΡΟΣ. ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΣ. ΣΤΑΘΕΡΟΤΕΡΟΣ. ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΟ ΦΑΚΟ AF-S NIKKOR 24-70MM F/2.8E ED VR

Αθήνα, Ελλάδα, 4 Αυγούστου 2015: Η Nikon ανανεώνει την «αγία τριάδα» των γρήγορων φακών zoom με τον ολοκαίνουργιο AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR. Αυτός ο φακός, ο οποίος αποτελεί τον πιο διαδεδομένο επαγγελματικό φακό zoom NIKKOR, έχει πλέον επανασχεδιαστεί πλήρως για να εξασφαλίζει μεγαλύτερη ταχύτητα, αντοχή και σταθερότητα από ποτέ.

Η προσθήκη της εντυπωσιακής τεχνολογίας απόσβεσης κραδασμών (VR) της Nikon, η εντελώς νέα οπτική κατασκευή και η χρήση ανθεκτικότερων υλικών, δίνουν νέα πνοή σε αυτόν τον διάσημο φακό.
Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής προϊόντων, φακών, εξαρτημάτων και λογισμικού της Nikon Europe, δήλωσε: «O φακός 24-70 mm είναι ο φακός που χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο κάθε επαγγελματίας φωτογράφος. Ανταποκρινόμενη στα πολύτιμα σχόλια των επαγγελματιών χρηστών, η Nikon έχει βελτιώσει το φακό κυριολεκτικά από κάθε άποψη, εξασφαλίζοντας καλύτερη ποιότητα εικόνας, αντοχή κατασκευής, ταχύτητα αλλά και περισσότερη σταθερότητα χάρη στην τεχνολογία VR. Ο νέος φακός AF-S NIKKOR 24-70 mm f/2.8E ED VR αντικαθιστά επάξια τον φημισμένο 24-70 mm f/2,8GA και ανταποκρίνεται εξαιρετικά στις σύγχρονες απαιτήσεις των επαγγελματιών φωτογράφων.»

Η μετεξέλιξη ενός μύθου
Ο φακός 24-70 mm που είναι τώρα σε κυκλοφορία πρωτοεμφανίστηκε συνοδεύοντας την Nikon D3 το 2007 και παραμένει ακόμη εξαιρετικά δημοφιλής. Ωστόσο, η νέα ενσάρκωση του φακού αυτού οδηγεί την απόδοση σε νέα επίπεδα. Για πρώτη φορά σε φακό NIKKOR, η νέα οπτική σχεδίαση περιλαμβάνει ένα ασφαιρικό γυάλινο στοιχείο ED. Σχεδιασμένο για την αποφυγή χρωματικών εκτροπών και αντανακλάσεων φωτοστέφανου, αυτό το νέο στοιχείο μειώνει την απώλεια του φωτός και εξασφαλίζει ανάλυση στην περιφέρεια της εικόνας χωρίς συμβιβασμούς. Το εντελώς νέο σύστημα VR ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής, επιτρέποντάς σας να πραγματοποιείτε λήψεις με ταχύτητες κλείστρου χαμηλότερες έως και κατά τέσσερα στοπ.¹ Η λειτουργία AF είναι επίσης βελτιωμένη χάρη στο αποκλειστικό αθόρυβο μοτέρ (SWM) της Nikon, το οποίο είναι 1,5 φορές ταχύτερο σε σύγκριση με το SWM που περιλαμβάνει ο φακός 24-70 mm f/2,8G. Η προσθήκη ηλεκτρομαγνητικού διαφράγματος εξασφαλίζει σταθερές εκθέσεις με μεγαλύτερη ακρίβεια κατά τις ριπές με μεγάλη ταχύτητα, μειώνοντας τις πιθανότητες να προκληθεί ζημιά, όπως συμβαίνει ορισμένες φορές όταν χρησιμοποιούνται μηχανικές διατάξεις με μοχλούς.

Ένα αξιόπιστο εργαλείο
Ο νέος φακός 24-70 mm της Nikon αντέχει στις κακουχίες που συνεπάγεται η καθημερινή επαγγελματική χρήση. Διαθέτει πολύπλοκη οπτική σχεδίαση με 20 στοιχεία σε 16 ομάδες και νανοκρυσταλλική επίστρωση ενώ παράλληλα η Nikon έχει ενισχύσει την κατασκευή αυτού του φακού, αυξάνοντας την αντοχή του. Το σκίαστρο που περιλαμβάνεται αποτελεί μια μικρή αλλά σημαντική βελτίωση. Η Nikon έδωσε προσοχή στα σχόλια των επαγγελματιών φωτογράφων και φρόντισε ώστε ο μοχλός απασφάλισης να είναι σε εσοχή ώστε να μη γίνεται αποσύνδεση κατά λάθος. Φυσικά, ο φακός είναι πλήρως στεγανοποιημένος. Η επίστρωση φθορίου που διαθέτουν τα μπροστινά και τα πίσω μέρη του φακού, απωθεί ενεργά το νερό, τη σκόνη και τη βρομιά χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα εικόνας. Παράλληλα, η επίστρωση διευκολύνει τον καθαρισμό καθώς δεν φθείρεται η γυάλινη επιφάνεια.

¹ Σε κανονική λειτουργία με βάση το πρότυπο CIPA.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Zoom
Για μηχανές Nikon FF
Εστιακό μήκος 24-70mm
Σταθεροποιητής Ναι (4 stops)
Μέγιστο διάφραγμα f/2.8
Ελάχιστο διάφραγμα f/22
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος 9
Οπτικά στοιχεία 20
Groups 16
Ειδικά στοιχεία 1 aspherical ED, 2 ED, 3 ασφαιρικά, 1 HRI
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 38 εκατοστά
Αυτόματη εστίαση Ναι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 1070 γραμμάρια
Μήκος 15.45 εκατοστά
Διάμετρος 88mm
Φίλτρο 82mm

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Lenses Nikkor Nikon Nikon Lenses

Πηγή:

Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!