Τεχνητή νοημοσύνη δημιούργησε 100.000 ολόσωμες φωτογραφίες ανθρώπων που δεν υπάρχουν!


Τεχνητή νοημοσύνη δημιούργησε 100.000 ολόσωμες φωτογραφίες ανθρώπων που δεν υπάρχουν!

Η Generated Photos έφτιαξε 100.000 ρεαλιστικές ολόσωμες φωτογραφίες ανθρώπων κατασκευασμένες μέσω τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Μέχρι στιγμής, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κατασκευασμένα πορτραίτα ανθρώπων, αλλά αφορούσαν μόνο το κεφάλι. Είναι η πρώτη φορά που εταιρία δημιουργεί ολόσωμες φωτογραφίες από ψεύτικους ανθρώπους, και μάλιστα οι φωτογραφίες είναι διαθέσιμες δωρεάν (για μη εμπορική χρήση).

Είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα η τεχνητή νοημοσύνη έκανε το άλμα από το πρόσωπο, σε ολόκληρο το σώμα, και μάλιστα το κάνει με απόλυτο ρεαλισμό. Έτσι, οι ολόσωμες AI φωτογραφίες, ενδεχομένως να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφημίσεις, σχεδιασμό ιστοσελίδων, παραγωγές περιεχομένου κλπ. Φωτογραφίες κεφαλιών από ανθρώπους που έχουν δημιουργηθεί μέσω τεχνητής νοημοσύνης έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών, για θέματα ψυχικής υγείας, ως αναφορές για καλλιτέχνες, ή για έργα τέχνης NFT. Ο Artem Kan από την Generated Photos αναφέρει:

Οι ολόσωμες φωτογραφίες μπορούν να κάνουν όλα τα παραπάνω πράγματα, και πολλά περισσότερα από ότι κάνουν απλά πρόσωπα. Υπάρχουν πολλές εικασίες και προκαταλήψεις για το περιεχόμενο που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη. Πολλοί άνθρωποι το σκέφτονται αποκλειστικά ως απομιμήσεις, παραπληροφόρηση, ή κακόβουλα πράγματα. Αλλά οι ίδιοι άνθρωποι βλέπουν ταινίες με νεκρούς ηθοποιούς που έχουν αναστηθεί από τεχνολογίες υπολογιστών, και πηγαίνουν σε συναυλίες των ABBA το 2022.

Ένα χαρακτηριστικό που αποτελεί ενδιαφέρον, είναι το γεγονός ότι η εταιρεία σημειώνει ότι υπήρξαν κάποιες ιδιόμορφες χρήσεις του προϊόντος της. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η πρόληψη του εγκλήματος.

Οι φωτογραφίες μας, βοηθούν τις αρχές επιβολής του νόμου να πιάσουν διαδικτυακούς θηρευτές και παραβάτες. Δεν μπορούμε να μοιραστούμε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με αυτό, καθώς περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες και υποθέσεις με νομικό καθεστώς σε εκκρεμότητα.

Η Generated Photos αναφέρει και μια άλλη ενδιαφέρουσα περίπτωση χρήσης αυτής της τεχνολογίας, από μια συνταξιούχο βιβλιοθηκονόμο να καταπολεμά την προκατάληψη της ηλικίας, χρησιμοποιώντας μια εικόνα τεχνητής νοημοσύνης που έμοιαζε με νεότερη εκδοχή του εαυτού της, με σκοπό να βρει μια απομακρυσμένη δουλειά (remote job, εργασία από απόσταση, μέσω Ίντερνετ, κλπ).

Η εταιρεία εκτελεί ήδη ένα εργαλείο που ονομάζει Face Generator που δημιουργεί ρεαλιστικά ανθρώπινα πρόσωπα. Θέλει να το επεκτείνει σε δημιουργία ρεαλιστικών φωτογραφιών πλήρους σώματος. Προς το παρόν, τα παραδείγματα τεχνητής νοημοσύνης που απεικονίζουν ολόσωμες φωτογραφίες, αφορούν νέους, λεπτούς ενήλικες. Η εταιρεία σχεδιάζει να το επεκτείνει αυτό, με διαφορετικές ηλικίες, ποικιλία στους σωματότυπους, διαφορετικές πόζες, αλλά και προσαρμοσμένα ρούχα.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

AI

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!