Νέος αλγόριθμος βελτιώνει την ανάλυση φωτογραφιών χαμηλής ανάλυσης


Νέος αλγόριθμος βελτιώνει την ανάλυση φωτογραφιών χαμηλής ανάλυσης

Ερευνητές του Max-Planck Institute for Intelligent Systems της Γερμανίας δημιούργησαν ένα νέο αλγόριθμο που φαίνεται εντυπωσιακός.

Ο νέος αλγόριθμος βρίσκεται στον εργαλείο EnhanceNet-PAT, το οποίο είναι ικανό να δημιουργήσει εικόνες υψηλότερης ανάλυσης από φωτογραφίες χαμηλής ανάλυσης και αυτό το κάνει χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιεί τις μεγάλες ποσότητες εικόνων που έχει πρόσβαση για να βελτιώσει την ανάλυση μίας εικόνας, ενώ παράλληλα μαθαίνει πως να επιτυγχάνει καλύτερα αποτελέσματα.

O Mehdi M.S. Sajjadi δήλωσε στην ιστοσελίδα digitaltrends.com ότι πριν την δουλειά της ομάδας στον συγκεκριμένο αλγόριθμο και παρόλο την πολύχρονη έρευνα στο πεδίο της βελτίωσης της ανάλυσης των εικόνων, η αύξηση της ανάλυσης σε μία χαμηλής ανάλυσης φωτογραφίας αποτύγχανε γιατί οι ερευνητές ζητούσαν από το λογισμικό να επανακατασκευάσει τα pixel με τέλειο τρόπο. Η προσέγγιση της ομάδας είναι να ζητήσουν από το λογισμικό να δημιουργήσει ρεαλιστικές υφές, αντλώντας πληροφορίες από τις εικόνες στις οποίες έχει πρόσβαση.

Μάλιστα σύμφωνα με τους ερευνητές η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη βελτίωση της ανάλυσης παλιών videos (αναφέρεται ότι μπορεί να βελτιωθεί η ανάλυση μέχρι και τα 4K), ή στην βοήθεια των συστημάτων εικόνας αναγνώρισης αντικειμένων.

Μένει να δούμε ποιο λογισμικό θα είναι αυτό που θα μπορεί να μας δώσει κάποιο ανάλογο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Dpreview
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.