Εκπληκτικο Timelapse του Ήλιου, με δεδομένα 20 ημερών!

Το Solar Orbiter, πέταξε κοντά στον Ήλιο, καταγράφοντας ένα εντυπωσιακό timelapse 20 ημερών, από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου.
Ο δορυφόρος παρατήρησης του Ήλιου, αναπτύχθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). Το εντυπωσιακό αυτό timelapse, λήφθηκε κατά τη διάρκεια περιόδου 20 ημερών, από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου, και τραβήχτηκε με την υψηλής ανάλυσης κάμερα του Extreme Ultraviolet Imager (EUI) του διαστημικού σκάφους. Το EUI ήταν σε λειτουργία πλήρους ηλιακής ακτινοβολίας, που επιτρέπει στους επιστήμονες να δουν ολόκληρο το αστέρι με λεπτομέρεια. Τα ανθρώπινα μάτια βέβαια, δεν μπορούν να δουν το υπεριώδες φάσμα στο συγκεκριμένο μήκος κύματος που λειτουργεί το συγκεκριμένο όργανο (EUI). Για αυτό το λόγο, οι επιστήμονες βελτίωσαν τα χρώματα στο timelapse.
Η ατμόσφαιρα γύρω από τον ήλιο μπορεί να φτάσει θερμοκρασίες έως και 1 εκατομμύριο βαθμούς Κελσίου. Αν προσέξετε στο συγκεκριμένο timelapse, η εικόνα μεταπηδά ελαφρώς προς το τέλος του. Αυτό συμβαίνει επειδή το EUI μερικές φορές αποτυγχάνει να στείλει δεδομένα πίσω στη Γη. Ανάλογα με το πού βρίσκεται το Solar Orbiter, μπορεί να χρειαστούν ημέρες ή εβδομάδες για να μεταδοθούν τα δεδομένα που καταγράφει πίσω στη Γη. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος αναφέρει:
Τόσο μεγάλο μέρος της σύγχρονης κοινωνίας βασίζεται σε διαστημόπλοια σε τροχιά γύρω από τη Γη, για την παροχή βασικών επικοινωνιών και πλοήγησης. Η κατανόηση του πως λειτουργεί ο Ήλιος και τα διαστημικά καιρικά φαινόμενα που δημιουργεί, θα βοηθήσει τις εταιρείες να λειτουργούν τους δορυφόρους τους γύρω από τη Γη με ασφάλεια.
Το Solar Orbiter, εκτός από τον Ήλιο, κάνει επίσης τακτικές επισκέψεις γύρω από την Αφροδίτη, χρησιμοποιώντας τη βαρύτητά της για να μεταβάλει σταδιακά την τροχιά του έξω από το εκλειπτικό επίπεδο στο οποίο κινούνται οι πλανήτες. Αυτοί οι ελιγμοί θα επιτρέψουν τελικά στο Solar Orbiter να δει λεπτομερώς τους πόλους του Ήλιου, κάτι που δεν έχει κάνει κανένα διαστημικό σκάφος στο παρελθόν. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι πολικές περιοχές, κρύβουν στοιχεία για το πώς δημιουργείται το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου, το οποίο οδηγεί στην παραγωγή ηλιακών κηλίδων, ηλιακών εκλάμψεων και εκρήξεων.
Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Πριν φύγετε δείτε
- 7Artisans: Έρχεται ο νέος κινηματογραφικός φακός 24-96mm T2.9!
- Δείτε για πρώτη φορά ολόκληρο τον διαστημικό σταθμό Tiangong της Κίνας!
- Γνωρίζατε ότι η δημιουργία AI εικόνων έχει σοβαρό αντίκτυπο στο περιβάλλον;
- Εκπληκτικό timelapse δείχνει κουκουνάρι που μεγαλώνει σε πεύκο!
- Ανεξήγητο; Νύφη απαθανατίστηκε σε τρεις πόζες ταυτόχρονα!
- Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ του βραβείου κοινού του Wildlife Photographer of the Year