Amsterdam – My Home: Φοβερό Time Lapse βίντεο, χρειάστηκε 2 χρόνια να γίνει και 500GB υλικό!


Amsterdam – My Home: Φοβερό Time Lapse βίντεο, χρειάστηκε 2 χρόνια να γίνει και 500GB υλικό!

Ο Albert Dros παρουσιάζει το Time Lapse Αμστερνταμ, την πόλη που μένει και είναι από τις πολύ ωραίες προσπάθειες που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό.

Το Time Laspe έγινε με λήψεις που τράβηξε σε μία περίοδο δύο ετών.

Για την δημιουργία του χρησιμοποίησε:

  • Sony A7RIV
  • Sony A7RIII
  • Sony A7III
  • Sony 16-35GM
  • Sony 100-400GM
  • Sony 24-70GM
  • Laowa 10-18mm (mostly on the slider)
  • iFootage Shark Mini Slider
  • Miops Trigger
  • Laowa 10-18mm
  • Photoclam + Fotopro tripods
  • Benro Geared Head for moon shots
  • SunwayFoto Heads

Ο Albert βόλταρε στο Άμστερνταμ μόνο με το ποδήλατο, κουβαλώντας το slider του.

Όπως γράφει στην ιστοσελίδα του:

Πιθανότατα πέρασα περισσότερο χρόνο στο πεδίο τραβώντας αποτυχημένες λήψεις από λήψεις που πραγματικά πέτυχαν. Ο προγραμματισμός του καιρού στην πόλη είναι δύσκολος, ειδικά θεαματικές ανατολές και ηλιοβασιλέματα.

Χρησιμοποίησα λιγότερα από τα μισά πλάνα που τράβηξε στο τελικό βίντεο. Στην πραγματικότητα έχω πολύ περισσότερα time lapse που έχουν παρόμοια ποιότητα, αλλά απλά δεν μπορούσα να τα χωρέσω όλα στο βίντεο.

Όλες οι λήψεις με το φεγγάρι σχεδιάστηκαν με την εφαρμογή Photopills.

Το εισαγωγικό πλάνο τραβήχτηκε από το Hilton Skylounge. Πήγα εκεί πάνω από 10 φορές για να βρω τις συνθήκες που ήθελα. Επιπλέον, ήθελα να βγάλω φωτογραφίες κατά την πρωτοχρονιά του 2019. Νοικιάσαμε μια σουίτα για 800 ευρώ για τη νύχτα, αλλά είχε πολύ ομίχλη όλη τη νύχτα, οπότε δεν είχα χρήσιμα πλάνα. Παρόλα αυτά ήταν μία καλή στιγμή να γιορτάσω το νέο έτος με τη φίλη μου.

Στα 00:40 δευτερόλεπτα του βίντεο, υπάρχει μια λήψη που δείχνει προς την εκκλησία όπου εμφανίζεται το φεγγάρι. Αυτό το φεγγάρι είναι στην πραγματικότητα «ψεύτικο». Το έβαλα εκεί χρησιμοποιώντας ειδικά εφέ και masking. Φυσικά γίνεται πραγματικό όταν γίνεται το ζουμ. Η επόμενη λήψη είναι ένα βίντεο σε πραγματικό χρόνο του φεγγαριού που λήφθηκε στα 600mm με τηλεμετατροπέα 2x και χρησιμοποιώντας τη λειτουργία crop στην κάμερα, οπότε με ένα πραγματικό εστιακό μήκος περίπου 1700mm.

Το time lapse στα 2 λεπτά του βίντεο δείχνει μια σεληνιακή έκλειψη που γυρίστηκε τον Ιανουάριο του 2019. Έχει τραβηχτεί από την πλήρη έκλειψη για να αποκαλύψει αργά το φεγγάρι ξανά. Κάθισα στις αποβάθρες μπροστά από το μουσείο Nemo. Ήμασταν εξαιρετικά τυχεροί που είδαμε την πλήρη σεληνιακή έκλειψη, διότι συχνά έχει συννεφιά στην Ολλανδία. Ήταν σουρεαλιστικό να βλέπεις τη σεληνιακή έκλειψη να αντανακλά στα καθαρά και ακίνητα νερά. Κάθισα εκεί για περίπου 4 ώρες το πρωί, από τις 4 το πρωί. Χρησιμοποιούσα 2 κάμερες για να τραβήξω τόσο κοντινά όσο και ένα ευρυγώνιο πλάνο. Οι 2 λήψεις από το 2:09 στην πραγματικότητα δεν βγήκαν το ίδιο πρωί, αλλά κατά τη διάρκεια ενός άλλου πρωινού τον Φεβρουάριο όταν υπήρχε το supermoon. Είναι στιγμιότυπα σε πραγματικό χρόνο (όπως μπορείτε να δείτε από τα πουλιά και το αεροπλάνο) και χωρίς time lapse.

Το μέρος στις 2:50 όπου η κίνηση του τραμ μεταβαίνει σε παράθυρα σπιτιών αποτελείται από μια σειρά φωτογραφιών που έβγαλα από διαφορετικά παράθυρα και κάνοντας την κατάλληλη επεξεργασία στο After Effects.

Αν δεν ήταν ο COVID-19, δεν θα είχα τελειώσει το βίντεο για πιθανότατα άλλο ένα έτος. Στην πραγματικότητα, δεν ξέρω αν θα είχε τελειώσει ποτέ. Έχοντας λίγο χρόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας μπόρεσα να τελειώσω το βίντεο.

Διαβάστε περισσότερα για το βίντεο και δείτε φωτογραφίες από την χρήση του εξοπλισμού για την δημιουργία του, εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

1 σχόλιο

  • #
    1

    Ο ίδιος έχει κάνει ένα (κατά τη γνώμη μου) ωραίο Project πέρυσι:
    https://www.albertdros.com/post/2019/08/28/the-disappearing-beauty-of-greenland

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!