Το Ap εναντίον του George Zimmerman για πίνακα που ζωγράφισε βάση φωτογραφίας


Το Ap εναντίον του George Zimmerman για πίνακα που ζωγράφισε βάση φωτογραφίας

Για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες το πρακτορείο Associated Press έρχεται στο προσκήνιο, αυτή τη φορά με την διαμάχη του με τον George Zimmerman.

Ο George Zimmerman είχε συγκεντρώσει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας όταν κατηγορήθηκε και δικάστηκε για την δολοφονία του Trayvon Martin, ενός αμερικανο-αφρικανού μαθητή σχολείου τον οποίο πυροβόλησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η δίκη του ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2013 και κατέληξε στην αθώωση του.
Από τον Δεκέμβριο του 2013 ο Zimmerman ξεκίνησε να ζωγραφίζει και κατάφερε να πωλήσει τον πρώτο του πίνακα, που αναπαριστά την αμερικανική σημαία, προς 100.000 δολάρια μέσω του ebay.
Τώρα ο Zimmerman πουλάει τον παραπάνω πίνακα, ο οποίος απεικονίζει την εισαγγελέα Angela Corey, η οποία ανέλαβε την υπόθεση εναντίον του εκ μέρους της πολιτείας.
Το Associated Press λέει ότι ο πίνακας είναι αντιγραφή φωτογραφίας του φωτογράφου του, Rick Wilson, την ημέρα που η εισαγγελέας Angela Corey ανακοίνωσε ότι ο Zimmerman θα κατηγορηθεί με φόνο δεύτερου βαθμού. Το πρακτορείο ζητάει από τον Zimmerman να ακυρώσει την πώληση ή να αποζημιώσει το πρακτορείο σε περίπτωση πώλησης του. Ο Zimmerman από την μεριά του δεν φαίνεται να υποχωρεί και μένει να δούμε την εξέλιξη της περίεργης αυτής υπόθεσης.

Άραγε η αντιγραφή φωτογραφίας από ζωγράφους θα έπρεπε να μας απασχολεί; Τι γνώμη έχετε;

George Zimmerman-photo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

AP Associated Press

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!