AP και Movietone προσφέρουν 1 εκατομμύριο λεπτά ιστορίας σε video μέσω του YouTube


AP και Movietone προσφέρουν 1 εκατομμύριο λεπτά ιστορίας σε video μέσω του YouTube

Τα videos αφορούν ιστορικές στιγμές της ανθρωπότητας και αποτελούν μέρος του αρχείου των δύο οργανισμών.

Τα δύο κανάλια (AP Archive και British Movietone) θα λειτουργήσουν ως view-on-demand εγκυκλοπαίδειες, προσφέροντας μία ματιά σε ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν τον πλανήτη.

Συνολικά θα είναι διαθέσιμα περίπου 550.000 videos από το 1895 μέχρι σήμερα, όπως videos από τον σεισμό του Σαν Φραντσίσκο του 1906, την επίθεση της Ιαπωνίας στο Περλ Χάρμπορ του 1941, την Marilyn Monroe σε λήψη του 1950 κ.α.

Ο διευθυντής του διεθνούς αρχείου του AP, Alwyn Lindsey, δήλωσε: ” Το αρχείο του AP σε συνδυασμό με την συλλογή της British Movietone, δημιουργεί ένα μοναδικό οπτικό ταξίδι στους ανθρώπους και τα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία μας. Στο AP είμαστε πάντα εντυπωσιασμένοι από το εύρος του υλικού που έχουμε στην διάθεση μας και το ανέβασμα του στο YouTube, για πρώτη φορά, σημαίνει ότι το κοινό μπορεί να απολαύσει μερικές από τις πιο παλαιές και σημαντικές στιγμές της ιστορίας”.

Ο Stephen Nuttall, διευθυντής του YouTube σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σχολίασε: “Η διάθεση του συγκεκριμένου υλικού στο YouTube είναι μία υπέροχη κίνηση από το AP και την British Movietone, κίνηση που θα δώσει νέα πνοή στο υλικό τους και φυσικά ικανοποίηση στη παγκόσμια κοινότητα – από φοιτητές που ερευνούν ιστορικά γεγονότα ως περίεργους λάτρεις του πολιτισμού καθώς και όλους στο ενδιάμεσο. Είναι ένας ιστορικός θησαυρός, ο οποίος θα δώσει στους χρήστες του YouTube σε όλο τον κόσμο ένα παράθυρο στο παρελθόν και ανυπομονώ να το εξερευνήσω”.

Σύμφωνα με το AP πρόκειται για το μεγαλύτερο upload ιστορικών στιγμών στο YouTube, μέχρι σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Associated Press

Πηγή:

Associated Press
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!